Σoκολάτα πάστα – Ένας γλυκός πειρασμός

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γλυκιά δημιουργία που αρέσει σε όλους … Είναι η πιο ασφαλής επιλογή για να φτιάξετε το γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Η Μαρίνα που έχει στο Dna της στη ζαχαροπλαστική και έχει βραβευτεί για τις δημιουργίες της μας έφτιαξε την πιο εύκολη συνταγή για ένα ονειρικό γλυκό.

Τώρα με τις πρώτες δροσιές είναι ότι καλύτερο… 

Σoκολάτα πάστα 1

 Σoκολάτα πάστα

Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe Αμαδρυάδες Φωκίδας

Υλικά για 4-6 άτομα

 Για τη βάση

250 γρ. μπισκότο τριμμένο

50 γρ. βούτυρο

 Για την κρέμα

250 ml γάλα

340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

7,5 γρ. ζελατίνη

500 ml κρέμα γάλακτος

 Για το γλάσο σοκολάτας

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

150 ml κρέμα γάλακτος

Σoκολάτα πάστα 2

 Τρόπος παρασκευής

 Στο μπλέντερ τρίβουμε ελαφρά τα μπισκότα γιατί δεν πρέπει να γίνουν σκόνη.

 Τους ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.

 Δημιουργούμε μία βάση σε μικρά ατομικά τσερκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

 Ετοιμάζουμε την κρέμα

 Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να βράσει. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.

 Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.

 Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτουμε τη ζελατίνη -αφού τη στραγγίξουμε καλά- και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

 Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

 Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη σαντιγί.

 Αφού κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη μους.

 Μοιράζουμε τη μους σοκολάτας στα ατομικά τσερκάκια με το μπισκότο στη βάση και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σoκολάτα πάστα 3

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας

 Σε κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.

 Βγάζουμε τις πάστες από την κατάψυξη και τις ξεφορμάρουμε από τα τσερκάκια.

 Με τη βοήθεια μιας κουτάλας περνάμε τις πάστες με το γλάσο σοκολάτας και το αφήνουμε να σφίξει πάνω στις πάστες, κρατώντας λίγο στην άκρη.

 Με λίγο από το γλάσο γαρνίρουμε το πιάτο και με λίγη τριμμένη σοκολάτα τη βάση της πάστας.

 Αν θέλουμε διακοσμούμε την πάστα με μια φράουλα ή άλλο φρούτο εποχής βουτηγμένο σε λιωμένη κουβερτούρα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
Επόμενο άρθροΉττα του βαθέως λαϊκισμού & τέλος του Παπανδρέου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος