Σοφία Φιλιοπούλου: Υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Τρικάλων

Για όσους δεν με γνωρίζουν ήρθε η ώρα να σας συστηθώ. Ονομάζομαι Σοφία Φιλιοπούλου και συμμετέχω ως Υποψήφια σύμβουλος της Δημοτικής κοινότητας Τρικάλων με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν θα σας θέσω τους λόγους που θα πρέπει να με ψηφίσετε, θα σας θέσω τους λόγους που εδώ και πολλά χρόνια ανήκω στους φίλους που βρίσκονται στο χώρο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όλα ξεκίνησαν το 2018 με την προκήρυξη του Ιπποκράτειου για πάγιες και επείγουσες ανάγκες του. Ήμουν στους πρώτους  επιτυχόντες,  μαζί με άλλα 56 περίπου άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ποτέ δεν υπογράψαμε την πρόσληψη, κοροϊδεύοντας μας μέρα με την μέρα και λέγοντάς μας ψέματα. Η τότε διοίκηση ανήκε στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη στην ΝΔ. Οποιοδήποτε τηλεφώνημα και επίσκεψη στο χώρο του νοσοκομείου έγινε ατομικά, είχε ως αποτέλεσμα την διαιώνιση ψεύτικων υποσχέσεων, όπως το «Περιμένετε και μέσα στην εβδομάδα θα σας καλέσουμε». Απευθυνθήκαμε στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, οι οποίοι είτε δεν μας δέχονταν, είτε μας δίναν τις κούφιες υποσχέσεις τους.

Ακούγοντας για τους απολυμένους του Αρβανιτίδη και τις παρεμβάσεις που γίναν τόσο συνδικαλιστικά όσο και πολιτικά από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφασίσαμε να τους ζητήσουμε συμβουλές. Οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι, μας άκουσαν προσεκτικά, ενημερώθηκαν κι έτσι ξεκίνησε ο αγώνας με την βοήθεια τους, Παρακάτω τα αναφέρω επιγραμματικά:

  • Διαμαρτυρίες έξω και μέσα στο γραφείο της διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία μέχρι τότε δεν δεχόταν καν να μας μιλήσει, με την υποστήριξη δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη κ υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ.
  • Κάλυψη μέσων και για κάθε κίνηση. Οδηγίες χειρισμού της κατάστασης.
  • Παραπομπή σε δικηγόρο, όπου με την παρουσία ατόμων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας, κατατέθηκαν εξώδικα κ προσωρινά μέτρα στο δικαστήριο.
  • Μελέτη με το πόσο κόστιζε ο εργολάβος που έχει το νοσοκομείο κ πόσο θα κοστίζαμε εμείς.
  • ΕΡΩΤΗΣΗ στον κ. Κικίλια, που ήταν υπουργός, ώστε να επιληφθεί του θέματος μαζί με την μελέτη που είχε γίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ… η διοίκηση μόνη της προσλαμβάνει (και τονίζουμε πως όλα αυτά συμβαίνουν σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο).

  • Ερώτηση στη Βουλή από τον υπουργό του ΚΚΕ κ. Δελή.
  • Διαμαρτυρίες έξω από την ΥΠΕ.

Αυτή η ανοικτή αγκαλιά, προθυμία και συνεργασία, χωρίς καμία ανταμοιβή, τόσο από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο κ από το ίδιο το ΚΚΕ, ήταν αυτά που πολλούς μας οδήγησαν σε αυτό το χώρο. Διαπιστώνοντας κιόλας όλη την κοροϊδία και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του κόσμου, μ’ έκαναν να μείνω δίπλα τους και να λαμβάνουν την αμέριστη υποστήριξη μου όλα αυτά τα χρόνια.

Ενδεικτικά να θέσω ότι εμείς της προκήρυξης κοστίζαμε το 1/3  στο ελληνικό κράτος σε σχέση με τον εργολάβο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά μου έχω επιλέξει την συμπόρευση με αυτούς τους ανθρώπους. Εσείς με τη σειρά σας, στις 8 Οκτώβρη, έχετε στα χέρια σας το δικαίωμα να επιλέξετε αν θέλετε να αλλάξει η κατάσταση του Δήμου μας προς το καλύτερο ή να παραμείνει ίδια.

Σοφία Φιλιοπούλου

Υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Τρικάλων

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας: Πρόσκληση σε χορό με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
Επόμενο άρθροΣτο συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας Agroserres της SEREXPO 2023 ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης