Σφολιάτα με αυγά και μπέικον. Γεύση που .. απογειώνει!

Σφολιάτα με αυγά και μπέικον
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Να μια ωραία ιδέα για να κάνετε ένα εκπληκτικό σνακ για πρωινό ή βραδινό και να εντυπωσιάσετε όλη την παρέα σας!

Ευκαιρία να τη φτιάξετε γιατί αξίζει και θα το δείτε, μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή! 

Η συνταγή για εσάς:

Σφολιάτα με αυγά και μπέικον  

από την Ελένη Σιδηροπούλου 

Υλικά και εκτέλεση:

1 φύλλο σφολιάτας. Το κόβουμε περιμετρικά περίπου 2 εκ. σε λωρίδες και το βάζουμε πάνω από την σφολιάτα γύρω γύρω.

Χτυπάμε 1 αυγό, αλείφουμε τη σφολιάτα από επάνω και ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι.

Μετά με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα για να μη φουσκώσει.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210 βαθμούς.

Έπειτα βγάζουμε τη μισοψημένη σφολιάτα και βάζουμε τα παρακάτω υλικά:

Στο αυγό που περίσσεψε βάζουμε:

200 γρ. κασέρι σε τρίμματα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα.

Πάνω από τη ζύμη βάζουμε:

10 φέτες μπέικον

2 λουκάνικα μικρά

6 αυγά

 

Κατόπιν προσπαθούμε να βάλουμε το μπέικον και τα λουκάνικα σε κύκλους και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα σε αυτά τα 6 αυγά.

Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, τώρα όμως στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 16-08-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022