Σε ύψος ρεκόρ η απορρόφηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Το ποσό των 656.639.655 ευρώ κατεβλήθη το 2016 σε δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 16,05% Κοινοτικής συμμετοχής (έναντι 9,33% που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2016).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτελεί, μετά το περσινό ποσό ρεκόρ των 780,63 εκατ. ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που καταβάλλεται από την έναρξη της Προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου σε μία πολύ δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία.

Ανεβάζει μάλιστα, όπως προστίθεται, σημαντικά τη χώρα στο σχετικό Πίνακα Απορρόφησης μεταξύ των Κρατών Μελών της Ε.Ε., προσπερνώντας ώρες που εφαρμόζουν Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αναφέρεται ότι έρχεται να προστεθεί «σε μια σειρά ενεργειών, όπως η έγκαιρη θεσμική προετοιμασία, η διοικητική αναδιάρθρωση, οι προσκλήσεις νέων Μέτρων, η άμεση έναρξη πληρωμής ανειλημμένων υποχρεώσεων, και καταδεικνύει αφενός τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται στο συγκεκριμένο τομέα και αφετέρου τα σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτουν για την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Προηγούμενο άρθροΤύπος – ελευθερία – δημοκρατία! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΜάταια… – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας