Επιτέλους μύρισε καλοκαίρι. Η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε ψαράκια. Τί ψαράκια όμως; Φυσικά ολόφρεσκες σαρδέλες, ψητές στο φούρνο.
Μία θαυμάσια διατροφική επιλογή.
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σκέτη απόλαυση.
Ένα φαγητό απλό, εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και συγχρόνως πεντανόστιμο.
Σαρδέλες ψητές στο φούρνο
Από την Ελένη Σιδηροπούλου, περίφημη μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε για 6 άτομα:
1,5 κιλό φρέσκες σαρδέλες
Λίγα ντοματίνια ή 2 ντομάτες
1 φρέσκο λεμόνι
Λίγος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις βάζουμε με τη σειρά σε ένα μεγάλο ταψί.
Τις αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και φυσικά ελαιόλαδο.
Δεν βάζουμε καθόλου νεράκι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
Και μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ένα ποτηράκι ούζο, τσίπουρο ή μπύρα.
Καλή σας απόλαυση και καλό Καλοκαίρι.