Ένα φαγητό απλό, εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και συγχρόνως πεντανόστιμο, που φυσικά θυμίζει Ελλάδα, θυμίζει καλοκαίρι!
Οι σαρδέλα είναι ένα από τα έντεκα ψάρια με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Οι παραπάνω λόγοι κάνουν αυτό το ταπεινό ψάρι να έχει υψηλή διατροφική αξία.
Σαρδέλες ψητές
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1,5 κιλό σαρδέλες
2 ντομάτες
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις βάζουμε κυκλικά και με τη σειρά σε ένα μεγάλο ταψί. Τις αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και φυσικά ελαιόλαδο.
Δεν βάζουμε καθόλου νεράκι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
Καλή σας απόλαυση!