Μια σαλάτα αγαπημένη από όλους. Αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει. Εμείς σας δίνουμε την συνταγή, όμως εσείς μπορείτε να αυξήσετε τα υλικά και να προσθέσετε κρεμμυδάκι, πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια φρέσκα, διάφορα είδη αλλαντικών, λουκανικάκια και ότι αρέσει στην παρέα.
Πάντως για τα φιλικά τραπεζώματα και για μπουφέδες γενεθλίων και γενικά γιορτινούς είναι ότι καλύτερο.
Η ανταποκρίτρια του Έμβολου στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά μας δίνει την συνταγή και πολύ την ευχαριστούμε.
Σαλάτα με τρίχρωμες πένες και κοτόπουλου
Από την Άννα Καταχανά, Θεσσαλονίκη
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά πένες τρίχρωμες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα, κομμένη καρέ
200 γρ. τυρί σε φέτες έμμενταλ ή γκούντα, κομμένο σε καρέ
3 φέτες ζαμπόν καπνιστό
4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light ή κανονική
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το φινίρισμα
Μια ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις πένες al dente ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τις σουρώνουμε.
Κόβουμε το ψημένο φιλέτο κοτόπουλο σε καρέ.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις πένες, το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά και στο τέλος προσθέτουμε την μαγιονέζα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε ώστε η μαγιονέζα να πάει παντού. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ακόμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και αν θέλουμε τη σαλάτα δροσερή την βάζουμε στο ψυγείο.