Μια σαλάτα που πλημμυρίζει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που θέλουμε να τρώμε ελαφρά, υγιεινά και χωρίς μεγάλη διαδικασία στην παρασκευή του φαγητού.
Τη σαλάτα πέστροφας τη δοκιμάσαμε, στις Πηγές του Λούρου, όπου η υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ιχθυοκαλλιέργειας ιριδίζουσας πέστροφας.
Σαλάτα με πέστροφα
Από την Οικογένεια Καρατζένη, ιχθυοκαλλιεργητές, Πηγές Λούρου, Ήπειρος
Υλικά για 4 άτομα
2 φιλέτα πέστροφας
250 γρ. πράσινης σαλάτας
1 αγγούρι, λεπτές φέτες με τη φλούδα
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι λευκό, σε λεπτές φέτες
10 πράσινες ελιές
Κρουτόν
Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το αγγούρι, την ντομάτα αφού βγάλουμε τους σπόρους, το κρεμμύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και βαλσάμικο.
Ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη σαλάτα σε πιατέλα.
Στην επιφάνεια της σαλάτας βάζουμε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας, τις ελιές, τα κρουτόν και περιχύνουμε τη σαλάτα με βαλσάμικο.