Μια ολόδροση και αρωματική σαλάτα τόσο υγιεινή και νόστιμη που σίγουρα θα εντάξετε στη διατροφή σας. Το κινόα είναι 100% φυτικό προϊόν από την καρδιά των Άνδεων. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σε φώσφορο, φολικό οξύ, μαγγάνιο και είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών. Επίσης δεν περιέχει γλουτένη και μπορείτε με κινόα να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά ή το ρύζι.
Xρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα κινόα με αβοκάντο, φρέσκα λαχανικά και dressing μελιού
από τον Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef
Yλικά για 4 άτομα
500 γρ κινόα
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, χωρίς σπόρους
8 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα
1 πιπεριά chilly, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 lime το χυμό και ξύσμα
ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το dressing
100 ml χυμό λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
40 γρ. μουστάρδα Dijon απαλή
40 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Για το φινίρισμα
Φύλλα ρόκας ή φύλλα σπανάκι baby
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε την κινόα μέσα στο σουρωτήρι και την πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 8 λεπτά και την σουρώνουμε.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα και προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το chilly, το χυμό και το ξύσμα lime, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κάσιους και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Παράλληλα την ώρα που βράζει η κινόα ετοιμάζουμε το dressing.
Bάζουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε μια φορά ακόμα.
Στο μέσο του πιάτου βάζουμε ένα τσέρκι αν θέλουμε και στήνουμε τη σαλάτα.
Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με το dressing.
Σερβίρουμε.