Τα καλύτερα σουτζούκια τα βρίσκω στην Κωνσταντινούπολη όμως είναι αρκετά βαριά. Στην Ελλάδα τα αλλαντικά που διαλέγω με άρωμα ανατολής και όχι μόνον, είναι του φίλου μου του Πάρη Σαρήμπογια, τα Sarry, που τα φτιάχνει στη Δράμα επιλέγοντας την καλύτερη πρώτη ύλη. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το εργοστάσιό του και είναι εξαιρετικό.
Σε σαγανάκι χρησιμοποιώντας αυγά και τυρί κάνουμε σε 5 λεπτά έναν απίθανο ανατολίτικο μεζέ για το τσίπουρο ή την μπύρα.
Η φίλη μου η Βασούλα φτιάχνει το καλύτερο σαγανάκι που πραγματικά το απολαμβάνει… και εκείνη αλλά κυρίως εμείς.
Σαγανάκι με σουτζούκι και αυγά
Από τη Βασούλα Κατσαρού-Γιαννοπούλου, ιατρό, Πάτρα
Υλικά
3 μεγάλα αυγά
5 μέτριες φέτες σουτζούκι
2 φέτες τυρί κασέρι ή κασκαβάλ
ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρια
1 πρέζα κύμινο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα σαγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις φέτες σουτζούκι. Με τη λαβίδα τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα σουτζούκια είναι έτοιμα τότε προσθέτουμε και το τυρί και μετά από 1 λεπτό τα αυγά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και αφήνουμε τα αυγά να τηγανιστούν για 5 λεπτά.
Αν θέλουμε να ψηθεί και ο κρόκος ρίχνουμε με ένα κουτάλι λάδι από το τηγάνι.
Κατεβάζουμε το σαγανάκι από τη φωτιά και το απολαμβάνουμε.