Ίσως το πιο αγαπημένο πρωινό για τον Έλληνα εδώ και δεκάδες χρόνια είναι η εμβληματική «μπουγάτσα». Ένα κολατσιό δυναμωτικό που τρώγεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους, χαρίζοντάς μας την απαιτούμενη ενέργεια από την απαρχή της ημέρας. Επιπλέον αρκετά ..ευέλικτο στην παρασκευή και τη βάση του (κρέμα, τυρί, κιμάς κά) καθίσταται το πλέον αγαπητό για κάθε γούστο, αλμυρό ή γλυκό.
Εμείς θα φτιάξουμε μαζί κάτι ξεχωριστό -με ξέρετε, δεν κρατιέμαι αν δεν βάλω την προσωπική μου πινελιά- που θα γοητεύσει τη γεύση, αλλά και τη φαντασία σας. Ρολάκια μπουγάτσα!
Ρολάκια μπουγάτσα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό.
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα υλικά (εκτός βούτυρο) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε φύλλο κρούστας (κάθε ένα το διπλώνουμε) αλείφουμε λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε κρέμα και τυλίγουμε.
Λίγο βούτυρο επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα. Πασπαλίζουμε με άχνη – κανέλα και …καλή απόλαυση!
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας «Έμβολος» με εκτίμηση.