Την καλημέρα και την αγάπη μου σε όλες και όλους σας. Σήμερα λέω να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, το έφτιαξα χθες και η οικογένεια ξετρελάθηκε κυριολεκτικά! Ένα εξαιρετικό γκουρμέ πιάτο, που αναδεικνύει τη μοναδική θαλασσινή γεύση και τα ανάλογα αρώματα, παρέα με ένα σφηνάκι ούζο φυσικά.
Ένα άκρως απολαυστικό φαγητό που μυρίζει Ελλάδα!
Ριζότο με ολόκληρα καλαμάρια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Για τη συνταγή μας, θα χρειαστούμε:
Υλικά:
1 πακέτο καθαρισμένα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
150 γρ. ρύζι γλασέ
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κύβο λαχανικών
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
1 φρέσκο λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Ρίγανη
Κάρυ
1 – 2 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Αφού βράσουμε για 2 λεπτά τα καλαμάρια μας σε μία κατσαρόλα με νερό, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα σοτάρουμε το ρύζι μας με ελαιόλαδο για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κύβο λαχανικών, την πιπεριά, για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Κατόπιν θα βάλουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του, τον πελτέ ντομάτας, επίσης θα προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό και φυσικά τα βρασμένα καλαμαράκια μας. Όλα αυτά θα ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.
Κάθε φορά που θα χρειαζόμαστε λίγη υγρασία στο φαγητό μας, θα προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Έτσι, έχουμε έτοιμο ένα σούπερ υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.
Στην υγειά σας με ένα ποτήρι ουζάκι!