Ρεβίθια πουρέ ή χούμους – Μια γεύση Μέσης Ανατολής με μικρές παραλλαγές

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα φίλοι μου θα ταξιδέψουμε νοερά στη Μέση Ανατολή για να φτιάξουμε το παραδοσιακό αραβικό πασίγνωστο φαγητό.

Είναι τα πολτοποιημένα ρεβίθια ή αλλιώς το χούμους του Αραβικού κόσμου.

Ρεβίθια πουρέ ή χούμους

Μια γεύση Μέσης Ανατολής με μικρές παραλλαγές.

Βρασμένα και πολτοποιημενα ρεβίθια

(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτά που περίσσεψαν). Εδώ είναι Πρεσπών απο τα καλύτερα της αγοράς.

Ρεβίθια πουρέ ή χούμους

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

200 γρ. ρεβίθια

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. μέλι

Χυμό εσπεριδοειδών

Μισό πορτοκάλι

1 λεμόνι

1 μανταρίνι

Κύμινο 1 κ.γ.

2 σκελίδες σκόρδο

Μισό κ.γ. πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Προσθέτουμε ηλιόσπορους και σταφίδες που δίνουν άλλη  νοστιμιά.

Εκτέλεση:

Όλα μαζί σε μπολάκι αναμιγνύουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με λουκάνικο ή και με γαρίδες. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο μπούκοβο του πάει πολύ.

Καλή σας επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023