Σήμερα φίλοι μου θα ταξιδέψουμε νοερά στη Μέση Ανατολή για να φτιάξουμε το παραδοσιακό αραβικό πασίγνωστο φαγητό.
Είναι τα πολτοποιημένα ρεβίθια ή αλλιώς το χούμους του Αραβικού κόσμου.
Ρεβίθια πουρέ ή χούμους
Μια γεύση Μέσης Ανατολής με μικρές παραλλαγές.
Βρασμένα και πολτοποιημενα ρεβίθια
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτά που περίσσεψαν). Εδώ είναι Πρεσπών απο τα καλύτερα της αγοράς.
Ρεβίθια πουρέ ή χούμους
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
200 γρ. ρεβίθια
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. μέλι
Χυμό εσπεριδοειδών
Μισό πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 μανταρίνι
Κύμινο 1 κ.γ.
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προσθέτουμε ηλιόσπορους και σταφίδες που δίνουν άλλη νοστιμιά.
Εκτέλεση:
Όλα μαζί σε μπολάκι αναμιγνύουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με λουκάνικο ή και με γαρίδες. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο μπούκοβο του πάει πολύ.
Καλή σας επιτυχία.