Ψωμάκια μπριός – Πανεύκολη συνταγή για απίθανα σαντουιτσάκια

Ψωμάκια μπριός

Τα σχολεία μόλις άνοιξαν και εμείς σας προσφέρουμε τη συνταγή για απίθανα ψωμάκια μπριός που αρέσουν πολύ και έτσι οι μικροί και οι μεγαλύτεροι μαθητές θα απολαμβάνουν απίθανα σαντουιτσάκια, μικρά ή μεγαλύτερα στο μέγεθος που εκείνοι θέλουν. Σπιτικά φρέσκα και νόστιμα με χαμηλό κόστος.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

Τα τυράκια τους πάνε τρέλα όπως και τα ζαμπόν αλλά και οι ομελέτες για να έχουν τα παιδιά πλήρη τροφή για το σχολείο.

Τα τυλίγετε σε διαφάνεια ή αλουμινόχαρτο και έτσι τα διαλλείματα θα είναι πιο νόστιμα…

Μπορείτε ακολουθώντας την ίδια συνταγή να κάνετε και μπριος με ζάχαρη κρυσταλλική ή ακόμα και γεμιστά με μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και γλυκάκια του κουταλιού κομμένα σε μικρά κομματάκια … που θα συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι των μαμάδων.

Ψωμάκια Μπριος

Από τον Σπύρο Νάκο, executive chef Delliniko, Φάληρο

Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ αλάτι

7 αυγά

80 ml γάλα

15 γρ μάγια

350 γρ βούτυρο

30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολάκι βάζουμε τα 70 ml χλιαρό γάλα και λιώνουμε τη μαγιά ανακατεύοντας ελαφρά.

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα 6 αυγά και το μίγμα του γάλακτος με τη μαγιά. Χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 15 λεπτά. Μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη εναλλάξ. Χτυπάμε τόσο ώστε να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη στην ζύμη μας και να έχουμε μια ζύμη πολύ απαλή και γυαλιστερή από το βούτυρο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα  σε θερμοκρασία δωματίου.

Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη μας σε 15 ίσα μέρη κάνοντας μικρά μπαλάκια.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα από για να μην μας κωλύσουν και βάζουμε τα ψωμάκια  σε απόσταση δυο εκατοστά το ένα από το άλλο.

 Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 10 λεπτά ακόμα.

Χτυπάμε σε βαθύ πιατάκι το αυγό και προσθέτουμε και 10 ml γάλα.

Περνάμε με πινέλο το μίγμα του αυγού πάνω από κάθε ψωμάκι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-17 λεπτά περίπου.

Τα βγάζουμε από το φούρνο μόλις πάρουν χρώμα χρυσαφί και τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.