Ψωμάκια Μπριός – Φρέσκα και λαχταριστά, η ιδανική λύση για κάθε περίσταση!

Ψωμάκια Μπριός
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Αφράτα φουσκωτά γαλλικά ψωμάκια Μπριός (brioche) για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις, θα σας δώσουν μια πρακτική και νόστιμη συνοδευτική λύση.

Ό,τι πρέπει για εκδηλώσεις, παιδικά πάρτυ, γιορτές, γενέθλια, για το σχολείο των παιδιών, για πρωινό κολατσιό στη δουλειά, για πικ νικ, ακόμα και για burgers στη βραδινή σας λιγούρα! Μπορείτε να τα φτιάξετε και μόλις κρυώσουν να τα βάλετε στην κατάψυξη, έτσι θα τα έχετε όποτε τα χρειαστείτε.

Ψωμάκια Μπριός

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

300 γρ. χλιαρό γάλα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

60 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά  ή 40 γρ. νωπή μαγιά

1 αυγό

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Μετά προσθέτουμε στο μείγμα:

600 γρ. αλεύρι (300 αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 σκληρό αλεύρι)

2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε το ζυμαράκι μας πολύ καλά για 5 λεπτά. Ίσως να κολλάει λίγο, αλλά αυτό δεν μας πειράζει.

Αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη μας και ύστερα με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια των 100 γρ. περίπου.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, για να μην μας κολλήσουν.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσετούλα για 30 λεπτά, ώστε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον.

Από επάνω βάζουμε 1 κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι και λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βγαίνουν περίπου 12 ψωμάκια. Εσείς αν θέλετε, τα κάνετε μικρότερα.

Καλή σας επιτυχία!