Ψαρόσουπα με λαχανικά και κουρκουμά. Πιάτο ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο!

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα λέω να αφιερωθούμε στους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας και να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη και λαχταριστή ψαρόσουπα.

Γεύμα θρεπτικό και ελαφρύ, ενώ σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο ή και κυρίως γεύμα.

Ψαρόσουπα με λαχανικά και κουρκουμά

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Γίνεται με διάφορα ψαράκια: Χριστόψαρο, Χελιδονόψαρο, Πεσκανδρίτσα, Σκορπίνες.

Λαχανικά:

Πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Καρότο

Σέλινο

Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια που κάνουν την διαφορά

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

*Στο τέλος χτυπάμε στο χυμό 2 λεμονιων 1 κουταλιά κουρκουμά και μια αλεύρι και το προσθέτουμε.

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ψαράκια.

Στραγγίζουμε και στον ζωμό βράζουμε τα λαχανικά, προσθέτοντας 10 λεπτά πριν σβήσουμε  το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα ψαράκια αφού τα καθαρίσουμε από τα κόκκαλα.

*Τελειώνουμε ρίχνοντας και το μίγμα που κάναμε με το λεμόνι.

Προηγούμενο άρθροΖωντανή μετάδοση αγώνα πρωτάθλημα Α ΕΠΣΗ: Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2021