Ψάρια φουρνιστά με πατάτες και αρωματικά -Θαλασσινές γεύσεις αρωματικές

Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του φαγητού είναι τα φρέσκα ψάρια που ήταν τσιπούρες, φαγκρί, λαυράκι και ανάμεσα είχε και δύο φέτες τόνου, έτσι έγινε πολύ νόστιμο, αφού το κάθε ψάρι έχει την δική του ιδιαίτερη γεύση. Ευωδιά θαλασσινή σε όλο το μεγαλείο.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα αρωματικά και το κρασί έδωσαν αυτή την ξεχωριστή πινελιά όπως και η σάλτσα λαδολέμονου που με το ψάρι δένει χάρμα.

Οι πατατούλες επειδή ήταν λεπτοκομμένες ψήθηκαν μέχρι μέσα και έτσι έγιναν πολύ νόστιμες.

Η παρέα ήταν εξαιρετική και η ατμόσφαιρα χαρούμενη έτσι το γεύμα αυτό θα μου μείνει αξέχαστο γιατί και ο chef μας είναι μοναδικός.

Γεύσεις αγγελικές με άρωμα θαλασσινό…

Ψάρια φουρνιστά με πατάτες και αρωματικά

Από τον βραβευμένο Chef Pierre de Ciel

Υλικά

10 ψάρια φαγκρί, τσιπούρα ή λαυράκι

5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος

2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα

10 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 κ. σ ρίγανη φρέσκη ή ξερή

Μισό κ.γ θυμάρι ξερό

150 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Χυμό από 2 λεμόνια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

3 κιλά πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια προσεκτικά.

Τα ξεπλένουμε και τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά στην κοιλιά και βάζουμε το σκόρδο και λίγο σέλινο. Κάνουμε και μια σχισμή στο ψάρι για να ψηθεί καλύτερα.

Σε ταψί βάζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και στρώνουμε τα ψάρια.

Βάζουμε και τις φέτες του κρεμμυδιού ανάμεσα και πασπαλίζουμε με τα αρωματικά, τον μαϊντανό, το σέλινο, τα πράσινα κρεμμυδάκια και περιλούζουμε τα ψάρια και τις πατάτες με το κρασί.

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε καλά με πιρούνι. Με το λαδολέμονο  περιλούζουμε το φαγητό μας.

Προσθέτουμε και λίγο νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο από πάνω Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-45 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν οι πατάτες και το ψάρι ωραίο χρώμα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Μια πράσινη σαλάτα δένει αρμονικά και έχουμε ένα πολύ νόστιμο γεύμα.