Η προβατίνα τελευταία παίζει δυνατά … και στα καλοκαιρινά ανταμώματα είναι must. Το μυστικό της είναι το σωστό μαρινάρισμα και βέβαια η ποιότητα του κρέατος.
Η Μαρίνα στο Διχώρι, ψήνει την προβατίνα στον ξυλόφουρνο και το κρέας είναι εξαιρετικής ποιότητας, οπότε δεν είναι τυχαίο που η φήμη της ξεπερνά τα όρια της Ρούμελης…
Με το ίδιο μαρινάρισμα ετοιμάζουμε απίθανο αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο. Η επιλογή δική σας.
Μια απόδραση μέχρι εκεί είναι must και ο ξενώνας της κουκλίστικος.
Προβατίνα φουρνιστή
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, βραβευμένη cheffe, Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4 άτομα
1 ½ κιλό προβατίνα, παϊδάκια και χέρι, κομμένο σε μερίδες
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, εκλεκτό
Χυμό από 1 λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
3 διαφορετικά πιπέρια
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Μαρινάρουμε το κρέας αλείφοντας με το χέρι μας σε όλη την επιφάνεια ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρια και το βάζουμε στη γάστρα.
Ρίχνουμε πάνω στο κρέας το χυμό λεμονιού, τη φλούδα και ανάμεσα βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 2 ½ – 3 ώρες, εξαρτάται από το κρέας.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί το φαγητό.
Σερβίρουμε στο πιάτο που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε το λεμόνι με πάπρικα για extra γεύση.
Μικρά μυστικά
Η προβατίνα σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.
Μου άρεσε πολύ και με ψητές ντομάτες, τυρί φέτα και μυρωδικά … όνειρο.