Πρασοτηγανιά φούρνου – Μερακλίδικη γεύση που θα εκτιμήσετε

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημερίζω όλες τις φίλες και τους φίλους μου μέσα από την αγαπημένη μας μαγειρική στήλη. Με φόντο τη ζοφερή πραγματικότητα του πολέμου, εμείς θα παραμερίσουμε για λίγο -εκφράζοντας πάντα τη συμπόνια μας για τους συνανθρώπους μας- τη θλίψη και θα ασχοληθούμε με την αγαπημένη μας κουζίνα.

Σήμερα λοιπόν, λέω να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερα χορταστικό και αξεπέραστο σε νοστιμιά. Ένα φαγητό λουκούμι σκέτο και μερακλίδικο, την πρασοτηγανιά φούρνου. Σε μια διαφορετική εκδοχή μάλιστα,  που το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Πρασοτηγανιά φούρνου 1

Πρασοτηγανιά φούρνου

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας σπάλα (κατά προτίμηση με πανσέτα σε τετραγωνάκια)

2 πράσα σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε τετραγωνάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. πάπρικα

Μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Πρασοτηγανιά φούρνου 4

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο πυρέξ, σκεπασμένα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ή μπορούμε να το βάλουμε σε γάστρα.

Πρασοτηγανιά φούρνου 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστο να ροδίσουν.

Πρασοτηγανιά φούρνου 2

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπιτικό τζατζίκι και τυροκαφτερή.

Ένα καλό κρασάκι είναι πάντα απαραίτητο

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος με πολύ μεράκι και εκτίμηση

Είθε η Ειρήνη να κυριαρχήσει στην ανθρωπότητα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024