Πρασοσέλινο αυγολέμονο με χοιρινό. Γεύση νοσταλγική!

Πρασοσέλινο αυγολέμονο με χοιρινό.
Από το παραδοσιακό μάγειρα Σταύρο Τσαλαμπούνη

Τα οφέλη υγείας των πράσων είναι πολλά, περιέχουν πολλά αξιόλογα φλαβονοειδή αντι-οξειδωτικά, ανόργανα άλατα και βιταμίνες που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Τα πράσα είναι μετρίως χαμηλά σε θερμίδες. 100 γρ φρέσκα κοτσάνια περιέχουν 61 θερμίδες. Περαιτέρω, οι επιμήκεις μίσχοι τους παρέχουν καλές ποσότητες διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ίνών.

Ήταν από τα αγαπημένα φαγητά της Μικρασιάτισσας μητέρας μου. Το μαγείρεψα με νοσταλγία, γυρίζοντας πίσω στα χρόνια της αθωότητας.

Αφιερωμένο στη μνήμη της.

Πρασοσέλινο αυγολέμονο με χοιρινό

από το παραδοσιακό μάγειρα Σταύρο Τσαλαμπούνη

Υλικά

1 κιλό σπάλα μερίδες

1.1/2 κιλό πράσα ροδέλες

1 καρότο

1 σελινόριζα

ελαιόλαδο

αλάτι

Για το αυγολέμονο:

2 αβγά

χυμό 2 λεμονιών

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε το κρέας. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα πράσα, το καρότο, τη σεληνόριζα και προσθέτουμε το κρέας με το ζωμό να σκεπαστούν.

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε και λίγο. Πριν σβήσουμε ρίχνουμε το αλάτι.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα.

Έτοιμο..

Κοπιάστε!


 

Διαβάστε για τα οφέλη των πράσων στον σύνδεσμο: https://emvolos.gr/ta-ofeli-apo-ta-prasa-valte-ta-sto-ikogeniako-menou-sas/