Πράσο γιαχνί με κοτόπουλο από την Ελένη Μπρούφα

Πράσο γιαχνί με κοτόπουλο

Υλικά:

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

2 κιλά πράσα (κομμένα σε ροδέλες)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½  κούπα ρύζι

αλάτι, πιπέρι κόκκινο γλυκό

1 κούπα ελαιόλαδο

ντοματοχυμό

prasa-giachni-me-kotopoulo-2Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ζεματίζουμε ελαφρώς τα πράσα. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο απ όλες τις μεριές. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει. Ανά διαστήματα θα το ελέγχουμε, δεν θέλουμε να βράσει εντελώς, θέλουμε να μισοβράσει και να ολοκληρωθεί ο βρασμός του μαζί με τα πράσα.
  3. Μόλις φτάσει στο επιθυμητό σημείο βρασμού το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα πράσα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ το ρύζι, το οποίο θα προσθέσουμε 10 με 15 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας.
  5. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα σίγουρα. Αν δούμε ότι το ζουμί είναι λιγοστό, προσθέτουμε χλιαρό νερό. Ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε το φαγητό μας.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Μετά από 10 με 15 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας επιτυχία!!!