Μια σαλάτα απίθανη, που προσφέρεται και σαν ελαφρύ γεύμα. Δροσερή και μυρωδάτη είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει πολύ στην οικογένεια και τους φίλους σας.
Εμείς την απολαύσαμε στο εστιατόριο Fouzer, που φημίζεται για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί.
Οι περισσότερες έρχονται από το Καρπενήσι, που είναι ο τόπος καταγωγής του ιδιοκτήτη Κώστα Κρικώνη.
Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, προσούτο και μετσοβόνε
Aπό το εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή, Αθήνα
Υλικά για 4 άτομα
2 μαρούλια, πλυμένα και καθαρισμένα
2 λόλες, πράσινες και καθαρισμένες
2 λόλες κόκκινες πλυμένες και καθαρισμένες
50 γρ. baby σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
50 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε flakes
6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
50 γρ. ψίχα καρυδιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing μελιού
100ml ελαιόλαδο
50 ml ξύδι βαλσάμικο
1 ½ μέλι ελάτης
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή Dijon
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
6 μεγάλες φράουλες, κομμένες στα 4
Μαύρο σουσάμι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα ετοιμάζουμε το dressing.
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα μας τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουμε μια δεμένη σάλτσα.
Το δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι επιπλέον ή λίγη μουστάρδα.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι μας, όλα τα πλυμένα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τις φρέσκες φράουλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και σπάμε με το χέρι μας την ψίχα καρυδιού και πασπαλίζουμε όλη τη σαλάτα.
Ρίχνουμε και τα flakes μετσοβόνε.
Σε μικρό μπολ προσθέτουμε ένα μέρος από το dressing και μία μικρή ποσότητα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αρωματικό μείγμα.
Ανακατεύουμε με το χέρι απαλά και βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Στην επιφάνειά της βάζουμε το προσούτο σε ρολά ή απλωμένα και γαρνίρουμε με μαύρο σουσάμι.