ΠΟΞ: Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε με τα ξενοδοχεία! – Γράφει ο Χρήστος Παγώνης

Δραματική έκκληση – απάντηση στην τραγελαφική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία, απηύθυνε  η Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδας. Στον πυρήνα του προβλήματος όπως είναι προφανές, βρίσκεται η λειτουργία των εστιατορίων των ξενοδοχείων και σε ποιό πελατολόγιο απευθύνονται και πάντα με αφορμή τις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χρήστος Παγώνης
Γράφει ο Χρήστος Παγώνης

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΞ αναφέρει:

Οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους.

Η επιβράβευση – «τιμωρία» για την ανωτέρω προσπάθεια μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά – κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις.

Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες – διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!!

Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους «δημόσιους κατήγορους» μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα ΜΟΝΟ για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν. Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.

Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες «μόνο για ύπνο», διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!

Προηγούμενο άρθροΜε άτοκες δόσεις στην εφορία – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΑνασκόπηση 2020: Τα κύρια γεγονότα της χρονιάς στον κόσμο