Πως εκτοπίστηκε ο άριστος των αρίστων της Ελληνικής Αστυνομίας

Αυτά που συμβαίνουν στα ανώτατα πολιτικά και αστυνομικά κλιμάκια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θυμίζουν εξωπραγματικές και ανερμήνευτες καταστάσεις. Λίγο η άγνοια και λίγο η υπέρμετρη κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση, εμπλουτισμένα αμφότερα με την σκοπούμενη  λήθη, παρασύρουν τη νέα πολιτική ηγεσία σε τραγικά λάθη που θα έχουν ολέθριες συνέπειες.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Είναι σίγουρο ότι η παραπληροφόρηση αναμοχλευόμενη με ασύστολα ψεύδη κατά ικανών αξιωματικών δημιούργησαν ένα κλίμα ασυνεσίας  που κατέστησαν την ορθή επιλογή παντελώς αδύνατη. Η Ελληνική Αστυνομία εκτός από τους μη μάχιμους αξιωματικούς χρειάζεται και τους μάχιμους για να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το δύσκολο και πολύπλοκο έργο της. Κάποιοι κύκλοι λοιπόν είναι σίγουρο ότι παραπληροφόρησαν τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κατ΄ επέκταη τον Πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να υποτιμήσουν και εν τέλει να απαξιώσουν το έργο του καλύτερου και ικανότερου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας του αντιστράτηγου κ. Χρήστου Δραγατάκη.

Πριν από λίγα χρόνια όταν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας το έργο του τότε διοικητή Μενιδίου Χρήστου Δραγατάκη, τον επισκέφθηκε και τον συνεχάρη προσωπικά. Του είπε μάλιστα ο υπουργός ότι αν χρειαζόταν κάτι να υπολογίζει σε αυτόν. Βέβαια ο κ. Χρήστος Δραγατάκης δεν χτύπησε ποτέ την πόρτα του για να ζητήσει κάτι και μέχρι σήμερα δε ζήτησε χάρη από κανένα πολιτικό και κόμμα. Έφτασε εδώ που έφτασε με την δουλειά του, την ικανότητά του και την εντιμότητά του. Ας βρεθεί ένας πολιτικός να δηλώσει ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κ. Χρήστος Δραγατάκης του ζήτησε οποιαδήποτε χάρη…

Πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι είναι πλήγμα για την αστυνομία που δεν ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού ο αντιστράτηγος Χ. Δραγατάκης. Για να τον αποδυναμώσουν ξεκίνησαν από νωρίς τα αργυρώνητα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ήταν σε συγκέντρωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σκοπίμως βέβαια οι αχρείοι δεν ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος αντιστράτηγος είχε λάβει εντολή να εκτελέσει και να επιβλέψει τα μέτρα και ευρίσκετο εις τόπον μέσα στη ζέστη από τις 15:00 μέχρι το πέρας. Το αυτό έπραξε κατόπιν εντολής και στη συγκέντρωση του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι γνωστό ότι ο αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης όπου υπηρέτησε – πάντα σε μάχιμες θέσεις – έφερε το έργο του εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, επιτελής στον Κλάδο Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος και Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος. Σα ΓΑΔΑρχης κράτησε σε ηρεμία την Αθήνα σε δύσκολες περιόδους όπως επίσκεψη Ομπάμα, Πολυτεχνείο κ.α. Οι Αμερικανοί τον συνεχάρησαν προσωπικά για τα μέτρα δηλώνοντας τον θαυμασμό τους για των υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμό των μέτρων για την προστασία του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης με την εργατικότητά του, την ανιδιοτέλειά του, την προνοητικότητά του και την εκπληκτική ικανότητά  του να διαχειρίζεται με άνεση και αποτελεσματικά δύσκολες κρίσεις χωρίς άσκηση βίας, ανέδειξε και αυτός διεθνώς την Ελληνική Αστυνομία η οποία χαίρει την παγκόσμια αναγνώριση, εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Πολλοί περίμεναν να αναλάβει την Υπαρχηγία της ΕΛ.ΑΣ στις προηγούμενες κρίσεις αλλά η παρέμβαση γυναίκας πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ του ανέκοψε την άνοδο μια και υποστήριξε σθεναρά, μέχρι και με παραίτηση απείλησε, άλλον αξιωματικό ο οποίος εξελίχθηκε περεταίρω. Η πολιτικός αυτή συγκρούστηκε με τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο απείλησε και με αγωγή.

Το ζήτημα είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ χρειάζεται τον αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη, αλλά και η Κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μια που ο συγκεκριμένος αντιστράτηγος δε βάζει κανένα κόμμα πάνω από την δουλειά του και εργάστηκε το ίδιο υπό τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Να κληθεί από τον Πρωθυπουργό ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας για να ενημερώσει με ειλικρίνεια τα σχετιζόμενα με τον αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη. Κυκλοφορούν φήμες ότι ήταν άνθρωπος του πρώην Αρχηγού κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Αγνοούν ότι έπρεπε να εκτελεί τις εντολές του Αρχηγού και ξεχνούν ότι το ίδιο έκανε  με τον επίσης πρώην Αρχηγό κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Με απλά λόγια έκανε αυτό που όριζε το καθήκον και ο όρκος του.

Διαφαίνεται λοιπόν  ότι κάποιοι σκοπίμως δεν ενημέρωσαν ορθά τον Πρωθυπουργό ο οποίος είναι υπέρ της αξιοκρατίας και ελπίζουμε έστω και αργά, να προχωρήσει εσπευσμένα σε διορθωτικές ενέργειες αποκαθιστώντας πάσα αδικία.