Ποδόσφαιρο: Οριστικά η ΕΠΟ τερματίζει Γ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα

Μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, αποφασίστηκε ο οριστικός τερματισμός των φετινών πρωταθλημάτων της Γ Εθνικής, καθώς και όλων των τοπικών ενωσιακών πρωταθλημάτων. 

Όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναστέλλεται οριστικά λόγω της πανδημίας του covid-19 και για αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσής της, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης των ΕΠΣ, όπως και το πρωτάθλημα Γ εθνικής της περιόδου 2019-2020.

Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως είχαν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στη Γ εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-2021. Για τη διαδικασία ανόδου σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων, ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α κατηγορίας, τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για τη Γ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παπάζογλου – Γράφει ο Ακεψιμάς Αποστολίδης
Επόμενο άρθροΓΑΣ Μελίκης: Κατακρίνουμε την “μυστήρια” ψηφοφορία.