Πλειστηριασμοί : Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Ένα από τα μεγάλα δεινά που μας επιφύλαξαν τα μνημόνια και ιδίως το τελευταίο είναι οι πλειστηριασμοί και κυρίως οι ηλεκτρονικοί.

Ένα μέτρο που θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στους συμπατριώτες μας, πολλοί από τους οποίους  χάσουν μέρος ή και όλη τους την περιουσία. Το τραγικό θα είναι όταν αρχίσουν μαζικά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ελληνικές οικογένειες δια της βίας θα πετάγονται στο δρόμο. Ένα σκηνικό αρχαίας τραγωδίας, άνθρωποι που έχασαν την εργασία τους και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους θα αναγκάζονται να χάσουν ότι τους έχει απομείνει, το σπίτι τους. Η πλήρη εξαθλίωση και ταπείνωση του ατόμου και στον αντίποδα η αγριότητα και η απανθρωπιά των δανειστών και της κυβέρνησης.

      Αλλά πλέον της διαφαινόμενης εξόντωσης μεγάλης μερίδας των συμπατριωτών μας, που θα τους μετατρέψει η κυβέρνηση σε άστεγους, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις δεκάδες χιλιάδες σπίτια που θα αλλάξουν χέρια. Ποιο θα είναι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους. Ποιοι θα είναι οι νέοι ένοικοι ή ιδιοκτήτες τους. Και εδώ δυστυχώς αρχίζουν να δημιουργούνται διάφορες υποθέσεις και υποψίες για τον υπό δημιουργία νέο ιδιοκτησιακό χάρτη της Ελλάδος.

      Μήπως το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών θα το αγοράσουν μεγάλες και μικρές εταιρείες και μετά θα τα ενοικιάσουν ή θα τα πουλήσουν έναντι ενός εξευτελιστικού αντιτίμου σε αλλοδαπούς και μετανάστες; Μήπως μετά την ιδιωτικοποίηση ή ξεπούλημα στους ξένους του μεγαλύτερου μέρους της κρατικής ή εθνικής περιουσίας έρχεται και το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Ποιος μας εγγυάται ότι πίσω από τις εταιρείες που αγοράζουν μαζικά τα σπίτια και τα δάνεια των χρεωμένων Ελλήνων  δεν θα βρίσκονται διάφορες ΜΚΟ που αγωνίζονται μα νύχια και δόντια να αλλάξουν την πληθυσμιακή δομή της χώρας μας. Ένα πιθανό σχέδιο που θα κάνει πράξη την μετατροπή της Ελλάδος σε ένα πολυθρησκευτικό και πολυεθνικό κράτος.

        Οι Έλληνες ιδιοκτήτες στο δρόμο και οι μετανάστες στα σπίτια τους. Εάν υπολογίσουμε ότι παίρνουν και επιδόματα και έχουν και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διαπιστώνει κανείς ότι σε αυτή τη χώρα είναι καλύτερα να είσαι μετανάστης, παρά Έλληνας. Ο Ελληνισμός υπό διωγμό. Ας ελπίσουμε να μην υλοποιηθεί τίποτα από όλα αυτά. Θα το δούμε, εάν και υπάρχουν πολλοί φόβοι ότι και τα πιο απίθανα σενάρια μπορούν να υλοποιηθούν σε αυτή τη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Να εγκαταλείψει η Αλβανία τη διχαστική ρητορική του παρελθόντος (EurActiv)
Επόμενο άρθροΗ Copa-Cogeca προειδοποιεί εκ νέου την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη συμφωνία ΕΕ- Mercosur.- Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη.
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.