Πλατύ: Συνάντηση του βουλευτή ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή με τους εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ. Δηλώσεις – βίντεο

Το εργοστάσιο γάλακτος ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ στο Πλατύ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Μαζί του βρέθηκαν οι Λεωνίδας Στολτίδης εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Σάββας Σιδηρόπουλος εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χαλκηδόνας και Ηλίας Ιακωβίδης εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξάνδρειας και υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ Ημαθίας.

Αποχωρώντας ο κ. Βαρδαλής δήλωσε:

” Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Εκείνο που κινεί τα νήματα είναι η δράση συγκεκριμένων επιχειρηματιών με σκοπό το κέρδος. Κανείς δεν υπολογίζει ότι θα αφεθούν στην ανεργία 80 οικογένειες, καθώς και μία σειρά κτηνοτρόφων και όσων επιπλέον εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής γάλακτος. Συζητήσαμε σήμερα με τους εργαζόμενους και δηλώνουμε ότι σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας μέσα και έξω από τη Βουλή, για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Υιοθετούμε το αίτημά τους σε περίπτωση που δεν αποτραπεί το κλείσιμο της βιομηχανίας, οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν στις άλλες μονάδες παραγωγής έως ότου τελεσφορήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του εργοστασίου Πλατέος. Εάν η διοίκηση επικαλεστεί αδυναμία της τοποθέτησης αυτής, ζητάμε για όσο διάστημα χρειαστεί, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται τον μισθό τους και να τους παρέχεται η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Σάκη Βαρδαλή στο βίντεο: