Πλατύ: Αγωνία για την τύχη της βιομηχανίας γάλακτος ΔΕΛΤΑ και τους εργαζομένους της. – βίντεο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Παρατείνεται μέρα με τη μέρα η αγωνία των 80 περίπου εργαζομένων της βιομηχανίας γάλακτος ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ “Ο ΛΟΥΔΙΑΣ” που εδρεύει στο Πλατύ, μετά την επικείμενη απόφαση των διοικούντων να μπει λουκέτο στο εργοστάσιο. Όπως έγινε γνωστό με βάση τελευταία δημοσιεύματα στον τύπο, ο όμιλος VIVARTIA ανακοίνωσε ότι η παραγωγή θα μεταφερθεί εκτός ελληνικού εδάφους και αυτό γιατί κρίθηκε αναγκαία η αναδιάρθρωση της δομής λειτουργίας του κτηριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ ρόλο έπαιξε και η διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του γάλακτος διεθνώς.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες το προσωπικό οδηγείται στον δρόμο της εθελουσίας εξόδου με αποζημιώσεις που αγγίζουν το 200%. Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν ενωμένοι σε κοινό αγώνα διεκδικώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα. Οι στόχοι είναι:

– Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου VIVARTIA που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας. Το κόστος της μεταφοράς των εργαζομένων στα παραπάνω εργοστάσια να αναλάβει η επιχείρηση.

– Μετά το πέρας αυτής της αναβάθμισης να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στο όνομα του εκσυγχρονισμού του εργοστασίου.

– Εάν με απόφαση της επιχείρησης κατά τη διάρκεια των παραπάνω εργασιών οι εργαζόμενοι δεν απορροφηθούν στα εργοστάσια της Σίνδου και των Κουφαλίων, να μη χαθεί κανένα μισθολογικό και ασφαλιστικό τους δικαίωμα.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί η κρισιμότητα της αποψινής ημέρας για το θέμα, αφού αναμένεται να γνωστοποιηθούν περεταίρω εξελίξεις ή αποφάσεις, μετά την προγραμματισμένη Τριμερή Εποπτεία που λαμβάνει χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην Αθήνα.

Στην πύλη της ΔΕΛΤΑ συναντήσαμε σήμερα τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Εργοστασίου κ. Φίλιππο Βαξεβάνο, ο οποίος κατέθεσε τις απόψεις του στην κάμερά μας.

Δείτε τις δηλώσεις του Φίλιππου Βαξεβάνου στο βίντεο: