Πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα και άγρια ρόκα – Αγαπημένη γεύση…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γεύση που αρέσει και γίνεται σε χρόνο Dt.

Mπορείτε για μεγαλύτερη ευκολία να αγοράσετε έτοιμες ζύμες οπότε εσείς απλά βάζετε το μείγμα υλικών της αρεσκείας σας.

Επιλέξτε τις ζύμες με προζύμι, που είναι κατεψυγμένες γιατί είναι ακόμα πιο νόστιμες.

Εμείς απολαύσαμε την πίτσα στην παραλία του Ναυπλίου με φόντο το Μπούρτζι όνειρο…

Πίτσα με προσούτο παρμεζάνα και άγρια ρόκα 1

 Πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα και άγρια ρόκα

Από το εστιατόριο Ακταίο, Παραλία Ναυπλίου

 Υλικά για 4 άτομα

1 κομμάτι ζύμης πίτσας

120 γρ. κασέρι, τριμμένο

60 γρ. prosciutto crudo

50 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε κομμάτια

2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας ναπολιτάνα

20 γρ άγρια ρόκα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Ανθό αλατιού

1 σφηνάκι ούζο

Πίτσα με προσούτο παρμεζάνα και άγρια ρόκα 2

 Τρόπος παρασκευής 

 Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε τη ζύμη, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ούζο.

 Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.

 Βάζουμε την πίτσα σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 200°C για 6 λεπτά.

 Βγάζουμε από το φούρνο και τη βάζουμε σε ξύλινη πιατέλα σερβιρίσματος.

 Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τις φέτες προσούτο, και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού, πιπέρι και την άγρια ρόκα.

Πίτσα με προσούτο παρμεζάνα και άγρια ρόκα 3

 Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ούζο και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 4 Απριλίου 2025