Σπιτική πίτσα, το καλύτερο για την οικογένεια ειδικά το βραδάκι βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση.
Το σκηνικό αυτό δένει ιδανικά με μια γεύση μοναδική, μια πίτσα που θα σας συναρπάσει! Με υπέροχο, βελούδινο ζυμάρι, σκέτη απόλαυση!
Πίτσα με κόθρο κασεριού
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά ή 1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό νερό όχι καυτό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κέτσαπ
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τα χτυπάμε όλα σε ένα μπολ και βάζουμε τη σάλτσα μας πάνω στη βάση της πίτσας.
Για τη γέμιση βάζουμε:
Κασέρι σε τρίμματα
Διάφορα αλλαντικά και λίγο σαλάμι
Κασέρι σε τρίμματα
Ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη
Μανιτάρια
Ντομάτες ή ντοματίνια
Γενικά μπορεί κανείς να βάλει ό,τι έχει στο ψυγείο του ή ό,τι του αρέσει.
Για τον κόθρο έβαλα τρίμματα από κασέρια και τον τύλιξα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!