Καλημέρα φίλοι μου και ευτυχισμένο το νέο έτος.
Σήμερα θα φτιάξουμε χειμωνιάτικο τουρσί με τις αγαπημένες μας πιπεριές Φλωρίνης.
Για να συνοδέψει τα όσπρια μας, τσιπουρομεζέδες και άλλα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.
Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά, διαδικασία :
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια .
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Λάχανο, καρότο, σέλινο, μαϊντανό, πιπεριά πράσινη και κόκκινη, σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα και τριμμένα με χοντρό αλάτι.
Γεμίζουμε τις πιπεριές βάζουμε πάνω το καπάκι και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Καλό είναι να βάλουμε βάρος επάνω για να είναι τα υλικά μέσα στην άρμη.
Κάνουμε άρμη.
Για κάθε λίτρο νερό (κρύο πάντα)
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
( λεμόντουζο)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του καφέ ξίδι
και μισό ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε το βάζο μας με άρμη και το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος περίπου 15 μέρες.
Δοκιμάστε το αξίζει πραγματικά.