Πιλάφι θαλασσινών – Γεύση με άρωμα Ελλάδας!

Πιλάφι θαλασσινών
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Συνεχίζοντας να μαγειρεύουμε νηστίσιμα, σήμερα θα αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς που μας προσφέρει απλόχερα η θάλασσα της πατρίδας μας.

Η πρότασή μου είναι ένα εκλεκτό, πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό, που είμαι σίγουρη πως λατρεύουμε όλοι. Ένα πιάτο σκέτη απόλαυση που μοσχοβολάει θάλασσα, που μοσχομυρίζει Ελλάδα!

Η συνταγή για εσάς:

Πιλάφι θαλασσινών 1

Πιλάφι θαλασσινών

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

250 γρ. μύδια καθαρισμένα

100 γρ. μικρές γαρίδες

100 γρ. καλαμαράκια τεμαχισμένα

200 γρ. ρύζι κίτρινο

1 ξερό κρεμμύδι

λίγο φρέσκο κρεμμύδι

1 κύβο λαχανικών

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

κόκκινη πάπρικα

λίγο κουρκουμά

ρίγανη

κύμινο

λίγο ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

βρασμένο νερό

Πιλάφι θαλασσινών 2

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο σοτάροντας τα κρεμμύδια μας και τις πιπεριές μας (πράσινη και κόκκινη), προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και βάζουμε το ρύζι μας μέχρι να γυαλίσει λίγο.

Σβήνουμε με το σφηνάκι ούζο που έχουμε.

Πιλάφι θαλασσινών 3

Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, μετά από 3 λεπτά τα μύδια και μετά από 5 λεπτά τις γαρίδες.

Πιλάφι θαλασσινών 4

Σε όλο αυτό το διάστημα προσθέτουμε κάθε φορά λίγο ζεστό νερό, μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας.

Πιλάφι θαλασσινών 5

Όλη αυτή η διαδικασία θα μας πάρει 15 με 20 λεπτά περίπου.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 18-03-2021
Επόμενο άρθροΧταπόδι με κόκκινο λάχανο, σαμιώτικο κρασί και φαβοκεφτέδες