Μια γευστική δημιουργία χορταστική, ευωδιαστή και πολύ νόστιμη. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά ανάλογα με το γούστο σας. Οι μελιτζάνες επίσης πηγαίνουν πολύ αλλά και η πράσινη πιπεριά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα στη σάλτσα και κομματάκια μυζήθρα ή φέτα για πιο μεστή γεύση country style.
Πένες με λουκάνικα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πένες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 χωριάτικα λουκάνικα, καθαρισμένα από το περίβλημα
2 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί, αγιωργήτικο
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
800 γρ. ντομάτες πομοντόρο, πολύ ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πασπάλισμα
200 γρ. μυζήθρα, ψιλοτριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι, τις ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και το μπέικον και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά.
«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τις πένες, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και 2 λεπτά λιγότερο.
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με την μυζήθρα, τον μαϊντανό και αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.