Πέλλα: Έσκαβαν για να βρούνε λίρες και συνελήφθησαν – Ο ένας αστυνομικός

Χειροπέδες

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν αστυνομικός και (5) ιδιώτες για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 50χρονος αστυνομικός και (5) ημεδαποί ιδιώτες, ηλικίας 33 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (14 Μαρτίου 2017) κλιμάκιο αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Για τον αστυνομικό έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης και της λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια-Δημοτικό Συμβούλιο: Τα κουνούπια, η κυκλοφοριακή αγωγή η συντήρηση του οδοστρώματος.
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2017