Πεϊνιρλί με αυγά – Γεύση μοναδική και χορταστική!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Τι θα λέγατε για ένα υπέροχο πρωινό ή απογευματινό σνακ;

 Ή για ένα βραδινό κολατσιό με μία κρύα μπυρίτσα στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, με ωραία παρέα;

Εδώ σας έχω υπέροχα, πεντανόστιμα και σούπερ αφράτα…

Πεϊνιρλί με αυγά 4

Πεϊνιρλί με αυγά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι

500 γρ. γάλα χλιαρό

250 γρ. σπορέλαιο

2 φακελάκια ξερή μαγιά ή  50 γρ. νωπή

3 κ.γ.  ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε όλα τα υλικά μας, με τη σειρά που είναι γραμμένα.

Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση βάζουμε:

Τρίμματα από διάφορα κασέρια

Γαλοπούλα

Σαλάμι Αέρος

Ντοματούλα

Τυρί φέτα

Αυγό σε κάθε πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί με αυγά 2

Βγαίνουν περίπου 25 μέτρια κομμάτια πεϊνιρλί.

Μπορείτε να τα κάνετε και πιο μεγάλα, αλλά βγαίνουν περίπου 15  πεϊνιρλί.

Πεϊνιρλί με αυγά 3

Ψήνουμε στους 220° βαθμούς σε υψηλή θερμοκρασία στις αντιστάσεις, στην τελευταία θέση για 10′ με 15′ λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Πεϊνιρλί με αυγά 1

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 04-08-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021