Τι θα λέγατε για ένα υπέροχο πρωινό ή απογευματινό σνακ;
Ή για ένα βραδινό κολατσιό με μία κρύα μπυρίτσα στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, με ωραία παρέα;
Εδώ σας έχω υπέροχα, πεντανόστιμα και σούπερ αφράτα…
Πεϊνιρλί με αυγά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
500 γρ. γάλα χλιαρό
250 γρ. σπορέλαιο
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή
3 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας, με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση βάζουμε:
Τρίμματα από διάφορα κασέρια
Γαλοπούλα
Σαλάμι Αέρος
Ντοματούλα
Τυρί φέτα
Αυγό σε κάθε πεϊνιρλί
Βγαίνουν περίπου 25 μέτρια κομμάτια πεϊνιρλί.
Μπορείτε να τα κάνετε και πιο μεγάλα, αλλά βγαίνουν περίπου 15 πεϊνιρλί.
Ψήνουμε στους 220° βαθμούς σε υψηλή θερμοκρασία στις αντιστάσεις, στην τελευταία θέση για 10′ με 15′ λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!