Πασχαλινή μελιτζανοσαλάτα της Τήνου για το Πασχαλινό σας τραπέζι

Έχει άρωμα θαλασσινό και όλα τα καλά της ανοιξιάτικης γης. Την δοκίμασα και ενθουσιάστηκα.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού
Ο Γιάννης συνηθίζει να την προσφέρει στο Πασχαλινό τραπέζι και διαβεβαιώνω ότι με το αρνί πηγαίνει θαύμα αλλά και με τις μπριζόλες μοσχαράκι για όσους δεν τρώνε το αρνάκι …
Βέβαια όλα τα υλικά είναι από το μποστάνι του Γιάννη και έχουν ξεχωριστή νοστιμιά αλλά είμαι σίγουρη και η δική σας σαλάτα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο πασχαλινό τραπέζι… Καλή Ανάσταση
Η συνταγή για εσας:

Πασχαλινή μελιτζανοσαλάτα της Τήνου

Από τον Γιάννη Βιδάλη, ξενοδοχείο Vincetzo Χώρα, Τήνου

Υλικά

500 γρ. μελιτζάνες μακρουλές

1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κλαράκια αντράκλα ψιλοκομμένα

50 γρ. κάπαρη

100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

100 γρ. φασολάκια βραστά ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

50 γρ. σαρδέλες παστές

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Ψήνουμε στον φούρνο τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι βγάζουμε την σάρκα. Μόνο αυτή θα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε και χυμό λεμονιού για να διατηρηθεί το χρώμα της.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την αντράκλα, την κάπαρη, το καλαμπόκι, τα φασολάκια.

Κόβουμε τις σαρδελίτσες σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τις μελιτζάνες σε μια σαλατιέρα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι.

Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή του Πάσχα 02-05-2021
Επόμενο άρθροΡώσικο γλυκό Πάσχα – Ένα γευστικό ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη