Πασχαλινά κουλουράκια – Αφράτα και αρωματικά!

Πασχαλινά κουλουράκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Τώρα που πλέον φτάσαμε στο Πάσχα, εκτός από το έθιμο για τα πασχαλινά τσουρέκια και για το βάψιμο των αυγών, έχουμε και τα πασχαλινά μας κουλουράκια.

Να μία υπέροχη συνταγή γεμάτη νοστιμιά και ωραία αρώματα, για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας.

Η συνταγή για εσάς:

Πασχαλινά κουλουράκια

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

280 γρ. ζάχαρη

250 γρ.  βούτυρο αγελαδινό

3 αυγά

100 γρ. χυμό πορτοκαλιού

100 γρ. γάλα φρέσκο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. σόδα

1100 γρ. με 1200 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κρόκους με λίγο νεράκι για επάλειψη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψει το μείγμα μας και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω.

Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας, αν κολλάει δεν βάζουμε άλλο αλεύρι, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΠροετοιμασία πανελλαδικών: Νέα Θέματα για Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ’ Λυκείου
Επόμενο άρθροΚοντοσούβλι αρνί – Γεύση βουνίσια δωρική και πεντανόστιμη!