Παπουτσάκια με κιμά και κίτρινα κασέρια. Καλοκαιρινή πανδαισία γεύσεων!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Το καλοκαιράκι ήρθε, η χαρά και τα συναισθήματά μας φτάνουν στο κατακόρυφο. Ανάλογα θα προσαρμόσω και τη σημερινή μου μαγειρική πρόταση, με ένα ελληνικό παραδοσιακό πιάτο της εποχής. Εμπλουτισμένο με φρέσκα λαχανικά και γευστικά κίτρινα τυριά.

Ένα γεύμα αρμονίας χρωμάτων και αρωμάτων, ένα φαγητό που λατρεύουμε όλοι μας. 

Παπουτσάκια με κιμά και κίτρινα κασέρια 4

Παπουτσάκια με κιμά και διάφορα κασέρια

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

7 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 ξερά κρεμμύδια

Λίγος μαϊντανός

1 κύβος βοδινού

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Λίγα πολτοποιημένα ντοματίνια

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Κύμινο

Κουρκουμά

Ρίγανη

Κόκκινο γλυκό πιπέρι

Λίγο Ελαιόλαδο

Έξτρα υλικά: Διάφορα κίτρινα κασέρια 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Παπουτσάκια με κιμά και κίτρινα κασέρια 1

Εκτέλεση:

Πρώτα κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Χαράσουμε τη ψίχα της μελιτζάνας και ρίχνουμε από επάνω αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στον αέρα στους 200 βαθμούς, για να μαλακώσουν λίγο και για να μισοψηθούν.

Παράλληλα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε για 5 λεπτά τον κιμά και τα ξερά κρεμμύδια, με λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας, τον κύβο βοδινού, τον πελτέ και τα ντοματίνια και σβήνουμε με το κρασί μας.

Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε και μία κούπα ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.

Πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μέσα στα υπόλοιπα υλικά μας.

Μόλις ψηθούν λίγο οι μελιτζάνες που έχουμε στο φούρνο, πατάμε με ένα πιρούνι τη σάρκα τους.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση που φτιάξαμε και από επάνω μπορούμε να βάλουμε τρίμματα από διάφορα κασέρια και ροδέλες από 2 ντομάτες.

Παπουτσάκια με κιμά και κίτρινα κασέρια 2

Ψήνουμε για άλλα 40 με 45 λεπτά περίπου, στον αέρα στους 200 βαθμούς.

Παπουτσάκια με κιμά και κίτρινα κασέρια 3

Αν θέλουμε συνοδεύουμε το φαγητό μας και με λίγες πατάτες, για έξτρα γεύση.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 01-06-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 1ης Ιουνίου 2022