Μια πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία φιλοσοφίας Good Mood Food, που γίνεται σε χρόνο Dt. Tα μανιτάρια είναι μια υπερτροφή με πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και ο chef μας να χρησιμοποιεί στις γευστικές του δημιουργίες.
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις παπαρδέλες και ζυμαρικό της επιλογής μας.
Μην ξεχνάτε ότι τα μανιτάρια δεν πλένονται αλλά καθαρίζονται με βουρτσάκι ή μια πετσέτα ελαφρά βρεγμένη.
Παπαρδέλες με ποικιλία μανιταριών
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. παπαρδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
70 γρ μανιτάρια Porcini, σε φέτες
70 γρ μανιτάρια Portobello, σε φέτες
80 γρ μανιτάρια Shiitake, σε φέτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί, αγιωργίτικο ή ξινόμαυρο
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ ζωμό μανιταριών
40 γρ βούτυρο
40 γρ νιφάδες παρμεζάνας
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει.
Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τις βράζουμε για 4 λεπτά και σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρουν βράση για 4 λεπτά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Συμπληρώνω με ζωμό ή νερό και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό περίπου.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε δυο στροφές με τη λαβίδα ζυμαρικών.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά ανακατεύουμε λίγο.
Σερβίρουμε.