Καλημερίζω όλους τους φίλους και τις φίλες της στήλης μας. Σήμερα σας προτείνω χωρίς ενδοιασμούς ένα δυνατό όσο και νόστιμο γεύμα. Χοιρινές πανσέτες θα φτιάξουμε, με φασκόμηλο γάστρας.
Κρατείστε τη συνταγή, σίγουρα θα σας εκπλήξει τόσο, που θα την βάλετε στις αγαπημένες σας.
Γιατί πάνω απ’ όλα η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία!
Πανσέτες χοιρινές με φασκόμηλο γάστρας
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό πανσέτες άκοπες
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
2 κλωναράκι φασκόμηλο (περίπου 30 φυλλαράκια )
Εκτέλεση:
Κόβουμε πρώτα τα κρεμμύδια σε μεγάλες φέτες και τα τοποθετούμε στην γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε ρίγανη, ελαιόλαδο και τα φυλλαράκια του φασκόμηλου. Βάζουμε μια κούπα νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 2 ώρες και άλλημισή ώρα με ανοιχτό το καπάκι
Σερβίρουμε με συνοδεία πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου ή και τα δύο. Αλλά και με πιλάφι επίσης δένει υπέροχα.
Ένα καλό κρασάκι και μια καλή παρέα εννοείται ότι είναι ό,τι καλύτερο
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος.