

Μια σαλάτα δροσερή με μοτσαρέλα πολύ χρώμα και άρωμα.
Μια πανδαισία από διάφορα λαχανικά και κόκκινο χρώμα της γιορτής με ντοματάκια, σμέουρα, ρόδι αλλά και κουκουνάρι, κολοκυθόσπορους και ποικιλία πιπεριών.
Το dressing με μέλι και τζίντζερ χαρίζει αρμονία μοναδική.
Χρόνος παρασκευής 15 / Πολύ εύκολο
Πανδαισία λαχανικών γιορτινή
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
1/2 σακουλάκι ρόκα
1/2 σακουλάκι σαλάτα με διάφορα λαχανικά
10 ντοματίνια βελανίδι
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε στικ
1 συσκευασία μοτσαρέλα
1 χούφτα σμέουρα
1 χούφτα σπόρους ροδιού
1 κ.σ κολοκυθόσπορους
1 κ.σ. κουκουνάρι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Dressing
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, λιωμένο
2 κ.σ. μπαλσάμικου με μέλι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα κόβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε στη σαλατιέρα ανακατεύοντάς τα.
Τα ντοματίνια τα περνάμε ένα ένα εναλλάξ με τις μπουκίτσες μοτσαρέλα σε οδοντογλυφίδες.
Όσα περισσεύουν τα ρίχνουμε στην σαλάτα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα σμέουρα, το κουκουνάρι, τους κολοκυθόσπορους, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις έρθει η ώρα να σερβίρουμε περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε.



















