Τα pancakes είναι κορυφαία στις αναζητήσεις της Google παγκοσμίως. Είναι τα γλυκάκια της κάθε στιγμής και τρώγονται ευχάριστα είτε στη γλυκιά τους, είτε στην αλμυρή έκδοσή τους με τυριά και αλλαντικά.
Η Έλλη μας τα ετοίμασε με σοκολάτα bitter και τριμμένο μπισκότο και ήταν απίθανα. Τα απολαύσαμε με φυσικούς χυμούς στο καφέ της που ακουμπά τη θάλασσα … Όνειρο
Pancakes με ρευστή σοκολάτα
Από την Έλλη Χαλδεάκη, Ο.Κ. cafe bar, Γαλαξίδι
Υλικά για 2 άτομα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ¾ κούπα γάλα
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
Για το φινίρισμα
Σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter
Τριμμένο μπισκότο
Τρόπος παρασκευής
Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση των υλικών και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχουμε σβώλους. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.
Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.
Με μια κουτάλα, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα όσο περίπου το ¼ μιας κούπας.
Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η κάτω πλευρά και δημιουργηθούν φουσκάλες στην πάνω πλευρά.
Τότε το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε τα pancakes περιχύνοντάς τα με σάλτσες ρευστής σοκολάτας γάλακτος ή bitter και τριμμένο μπισκότο.
Μικρά μυστικά
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με φράουλα και σοκολάτα ή άλλα ψιλοκομμένα φρούτα ή ακόμα και με τυρί ή μπέικον ψημένο.