Παναγιώτης Δουδώνης: «Η Προσπάθεια Απαξίωσης του Κ. Ράμμου Θέτει Σοβαρότατο Θέμα Λειτουργίας των Θεσμών στη Χώρα»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Η προσπάθεια απαξίωσης του κ. Ράμμου θέτει σοβαρότατο θέμα λειτουργίας των θεσμών στη χώρα»


Στην εκπομπή «One News» του τηλεοπτικού σταθμού One με τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ στους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Δουδωνής επεσήμανε ότι εκείνος «κινείται πλήρως εντός των αρμοδιοτήτων του κατά το άρθρο 8 Παρ 6 του νόμου 5002/2022 και οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσής του είναι εξαιρετικά άστοχη και θέτει σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών».

Επί των ισχυρισμών του κυβερνητικού εκπροσώπου για «περίεργη προνομιακή σχέση» του κ. Ράμμου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Δουδωνής σημείωσε ότι «για να δούμε ποιος ταυτίζεται με κόμματα, πρέπει να κοιτάξουμε τις συνταγματικές αρμοδιότητες του καθενός. Δεν πρέπει να συγχέουμε αυτούς που ασκούν μία αρμοδιότητα εντός του συνταγματικού και νομικού πλαισίου, όπως ο κ Ράμμος, με αυτούς που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα, απαντούν σε ιδιώτες και απειλούν με ποινές αυτούς που την ασκούν. Λυπάμαι για την κατάσταση που έχουν φτάσει οι θεσμοί στη χώρα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και να μπορούν να κάνουν ό,τι οι ίδιοι θέλουν, να βγουν να το πουν ευθέως. Να μην κάνουν δολοφονίες χαρακτήρων στο πρόσωπο ενός δικαστή που τίμησε το ΣτΕ και επιτελεί το καθήκον του στην ΑΔΑΕ».

Επανέλαβε ότι «όπως ακριβώς βρισκόμασταν απέναντι σε αντιθεσμικές λειτουργίες της προηγούμενης κυβέρνησης, έτσι και τώρα είμαστε απέναντι σε αυτές της τωρινής. Εμείς θα επιμείνουμε θεσμικά και δεν θα κουραστούμε να ζητάμε από την κυβερνητική πλειοψηφία να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

«Στην τοξική σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης εμείς δε συμμετέχουμε, λειτουργούμε θεσμικά. Έχει πολύ βεβαρυμένο κυβερνητικό παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαιρετικά ανησυχητικό παρόν η ΝΔ για το μέλλον του τόπου. Αυτά θα τα αξιολογήσουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές. Έχουμε την αίσθηση, την πεποίθηση και τη σιγουριά ότι θα επιλέξουν ένα εναλλακτικό δρόμο από αυτόν τον αδιέξοδο δικομματισμό», κατέληξε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Προηγούμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989»
Επόμενο άρθροΟμιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου