Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου

Ξεκινώντας θα ήθελα να μιλήσουμε για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αισθάνομαι θλίψη για όσα διαδραματίζονται. Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τραγωδίας του πολιτικού συστήματος με διακίνηση ονομάτων μέσω ενός εγγράφου που ήρθε και σε εμένα. Μου τηλεφώνησαν ακόμα και δημοσιογράφοι που δεν έχουν επικοινωνήσει ποτέ μαζί μου. Έχουμε διακίνηση μιας επιστολής από μία ανεξάρτητη αρχή και έχουν αρχίσει να διαρρέουν ονόματα, γιατί ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να αναπτύξουμε μία κουλτούρα εθνικής ασφάλειας.

 

Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική έγινε επάγγελμα και τα δυο κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν πόλωση για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Βγήκαν δύο υπουργοί -από ΣΥΡΙΖΑ και από ΝΔ- σε κάποιο κανάλι και ακούστε διάλογο που έκαναν:

Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ντρέπεσαι λίγο που θα πεις ότι τα έπαιρνα, αλήτη!»

-Υπουργός ΝΔ: «Αλήτης είσαι εσύ. Εσείς τολμάτε να μιλάτε για λεφτά, όταν έχετε φεσώσει όλη τη χώρα. Θα σου κάνω μήνυση αύριο το πρωί!»

-Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρες σακκούλες και μαύρα χρήματα σέρνονται από εδώ και από εκεί»

Αν όμως, κύριοι, αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει την εικόνα της πολιτικής σήμερα, δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το ποσοστό της αποχής στις εκλογές. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν πείθετε κανέναν. Δεν είναι δυνατόν να τσακώνονται δύο υπουργοί χωρίς επιχειρήματα την ίδια ώρα που η χώρα έχει τόσα προβλήματα, στα οποία δεν θέλετε να δώστε λύση. Στο ΣΚΑΪ είπαν ότι γίνονταν υποκλοπές σε βάρος του κου Χατζηδάκη και του κου Φλώρου για λόγους εθνικής ασφαλείας, ενώ άφησαν υπόνοιες ότι γινόταν διακίνηση χρημάτων. Μα πείτε μου σε ποια σοβαρή χώρα δίνεται εγγράφως εντολή πρωθυπουργού να υπογράφονται έγγραφα της ΕΥΠ από έναν πολίτη. Και αναφέρομαι στον κο Δημητριάδη.

Εγώ μία συμβουλή θα δώσω σε σχέση με την εξουσία: Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία. Πρώτον ότι κυβερνά ανθρώπους, δεύτερον ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και τρίτον ότι δεν θα κυβερνά αιώνια.

Αυτό να θυμάστε κύριοι των δύο κατ’ ευφημισμόν μεγάλων κομμάτων, γιατί τελικά είστε μικροί. Και το λέω γιατί η υπόθεση Ράμμου αποτελεί πλήρη δικαίωση για την Ελληνική Λύση και για όσα λέμε εδώ και χρόνια για τις Ανεξάρτητες Αρχές. Δεν χρειάζονται! Το σύνταγμα μιλά για 5 Αρχές, γιατί πρέπει να έχουμε 35; Γιατί; Γιατί υποκαθιστούν το κράτος, γιατί απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους, πολλοί από αυτούς είναι δικαστικοί, πολλοί είναι ήδη εργαζόμενοι, άλλοι είναι συνταξιούχοι. Δηλαδή, παίρνουν και σύνταξη και μισθό. Και οι μισθοί που δίνονται είναι από 4.000 έως 7.000 ευρώ! Συνολικά ανά έτος οι Ανεξάρτητες Αρχές στοιχίζουν στο κράτος 800 εκατ. ευρώ! Αποτελούν εργαλεία των κυβερνήσεων, όπως έγινε με το ΕΣΡ, που η ΝΔ το έχει μετατρέψει σε εργαλείο εναντίον των αντιπάλων της!! Τι λέμε εμείς; Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε σηκωθείτε να φύγετε τώρα. Καταργήστε τις Ανεξάρτητες Αρχές ΤΩΡΑ!! Δώστε αυτά χρήματα στους Έλληνες!

Και επειδή στη ΝΔ δεν αρέσει ο κος Ράμμος, λόγω των διαρροών ότι ενδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση, όταν ήταν αντιπολίτευση, και τότε ο κος Ράμμος τα έβαζε με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραιτούμενος από το ΣτΕ. Έλεγε λοιπόν η ανακοίνωση: «Η σημερινή παραίτηση δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ, από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης με τη χθεσινή παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη ΝΔ, να μην επιτρέψει οποιαδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να κάνουμε μια ιεράρχηση των σημαντικών θεμάτων. Όταν λέμε σημαντικό, ενδιαφέρει τους πολίτες;; Ενδιαφέρει αυτόν που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του;; Αυτόν που δεν έχει πληρώσει το φαγητό του;; Αυτόν που δεν έχει δουλειά;; Ενδιαφέρει, νομίζετε, τον Έλληνα πολίτη το θέμα των υποκλοπών; Όχι. Αυτό γίνεται για να συσπειρώσετε και να πολώσετε την κομματική πελατεία σας. Πριν τον κο Τσίπρα ζήτησα εγώ από τον κο Ράμμο να μου πει αν παρακολουθείται το τηλέφωνό μου και δεν απάντησε. Γιατί αυτή η επιλεκτική συμπεριφορά;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνετε για τα μικρά, αλλά είστε μικροί για τα μεγάλα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε ίδιοι! Ψάχνω να βρω πού διαφέρετε και δεν υπάρχει ούτε ένα μείζον θέμα. Τόση υποκρισία πια; Τόσο ψέμμα; Μαλώνετε για τη Μαρία στον Έβρο, τσακώνεται ο κος Γεωργιάδης με τον κο Ζαχαριάδη στα κανάλια και άλλα πολλά. Παντού, σε όλα τα μείζονα θέματα είστε μαζί. Στις Πρέσπες μαζί, στους παρόχους ενέργειας μαζί, στις ανεμογεννήτριες μαζί, στο χρηματιστήριο ενέργειας μαζί, στην κατάργηση των λιγνιτών μαζί, στους πλειστηριασμούς και στα funds που παίρνουν τα σπίτια του κόσμου μαζί, στην εξυπηρέτηση των ολιγαρχών μαζί, στα ακριβά φάρμακα μαζί, στο μη κτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμων μαζί, στις ΜΚΟ μαζί, στον ΑΣΕΠ για τους 100 χιλιάδες διορισμούς ημετέρων που έρχονται τώρα μαζί, στη Χάγη μαζί, στη μειωμένη ΑΟΖ μαζί! Ε, τότε πείτε μου σε τι ακριβώς διαφωνείτε;

Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Κανείς από όλους εσάς εδώ μέσα δεν επιθυμεί διαφάνεια. Αν το επιθυμούσατε δεν θα υπήρχαν υποκλοπές, μίζες, αισχροκέρδεια.

Ποια είναι η αλήθεια για όσα έκανε η ΝΔ για την οικονομία; Η αλήθεια είναι ότι αύξησε το ιδιωτικό χρέος μέσω των οφειλών προς την εφορία κατά 10 δις, μέσω οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 9 δις και μέσω των νέων κόκκινων δανείων κατά 13 δισ.

Έχουμε ήδη δανειστεί τα 3,5 δισ. από τα 7 δισ. που προβλέπονται για φέτος!! Και το δάνειο είναι με επιτόκιο 4,27%!

Αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 11μηνο του 2022 και έφθασε τα 17,5 δισ. ευρώ!

Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και την δημιουργία πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, με σχήμα 120 δόσεων για οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και με κούρεμα της βασικής οφειλής. Ποιος; ο ΣΥΡΙΖΑ! Που το 2015 ψήφισε το νόμο για τα funds.

Σήμερα υπόσχεται στους συνταξιούχους ψέμματα!  Ποιος μείωσε τις επικουρικές συντάξεις κατά 50%; Ποιος κατάργησε το ΕΚΑΣ; Ποιος κούρεψε το εφ’ άπαξ; Ποιος αύξησε τις εισφορές υπέρ της υγείας; Ποιος μείωσε το ύψος των κατώτατων συντάξεων; Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ!

Δήθεν δίνετε λύσεις όπως με την διάταξη για την 10ετή παραγραφή (από 20ετή που ισχύει σήμερα στα περισσότερα ταμεία). Η πρόταση της Ελληνικής Λύσης μιλά για διαγραφή όλων των τόκων σε όλους όσοι θα πληρώνουν κανονικά οποιαδήποτε ρύθμιση μέχρι 130 δόσεις. Αυτό αφορά 4 εκατ. Έλληνες. Δεν μπορεί να κάνετε διαγραφές έως και 90% στους φίλους σας και όχι στους πολίτες. Κοιτάτε μόνο τους φίλους σας τους πλούσιους, που τους έχετε τοποθετήσει πάνω από τους πολίτες και που ζουν παρασιτικά σε βάρος των πολιτών.

Αλλά εσείς συμπεριφέρεστε ως Μαυρογιαλούροι, επενδύοντας στην κοντή μνήμη. Έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός ζητά την ψήφο των πολιτών ενώ την ίδια ώρα θριαμβεύει η αισχροκέρδεια και υπόσχεται ότι θα αποκλιμακώσει τις τιμές, εάν επανεκλεγεί!

Μα η ΝΔ αποδεκάτισε την οικονομία. Και τώρα έρχεται νέο μνημόνιο. Ισοπεδώσατε τον πρωτογενή τομέα. Από τα 45 δις ευρώ που πήρε κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας έδωσε μόλις 183 εκατ. για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Μοίρασε ψίχουλα για την αγορά ζωοτροφών. Αλλά δεν ξέχασε να επιδοτήσει τα καρτέλ στο ρεύμα με 7,7 δις λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Εμείς σας φωνάζαμε από την αρχή να καταργήσετε τον ΦΠΑ. Κλέβετε τον κόσμο με τον ΦΠΑ, γιατί το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει την ακρίβεια στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Ακούστε: Ελαιόλαδο έχει τελική τιμή 28 ευρώ και με ΦΠΑ 13% η αύξηση φθάνει στα 3,64 ευρώ. Τυρί Gouda οι 10 φέτες έχουν τελική τιμή 4,99 ευρώ και με τον ΦΠΑ έχουν αύξηση 0,65 ευρώ. Ηλιέλαιο (τα 5 λίτρα) έχουν 15,70 ευρώ και με τον ΦΠΑ έχουν αύξηση επιπλέον 2,04 ευρώ! Φωνάζουμε καταργήστε τον ΦΠΑ. Αλλά δεν το κάνετε. Δεν καταργείτε τον ΦΠΑ, επειδή λέτε ότι φέρνει έσοδα στο κράτος. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον καταργείτε επειδή είστε ανίκανοι να παράξετε πλούτο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πείτε το στον κόσμο!

Και θα σας δώσω παραδείγματα για τα προβλήματα που προκαλεί ο ΦΠΑ. Κάνει απρόσιτες τις τιμές του ψαριού για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Η τιμή της σαρδέλας έφθασε στα 5 ευρώ / κιλό, το λαυράκι στα 10 ευρώ / κιλό, το χταπόδι στα 11 ευρώ / κιλό, σαργοί, μελανούρια, κέφαλοι στα 11 ευρώ / κιλό. Ποιος θα φάει ψάρι με τέτοια ακρίβεια; Πώς θα ταΐσει τα παιδιά του;

Εν τω μεταξύ, οι φίλοι σας, τα σούπερ μάρκετ τι κάνουν; Πουλούν τα προϊόντα ακριβότερα, και ταυτόχρονα στην ίδια συσκευασία μειώνουν την ποσότητα προϊόντος. Και βγαίνει τη μία ημέρα υπουργός ανάπτυξης στα κανάλια και λέει ότι αυτό δεν συμβαίνει. Ο ίδιος υπουργός ξαναβγαίνει την επόμενη μέρα στα κανάλια και λέει ότι ναι, συμβαίνει αυτό και ότι είναι νόμιμο γιατί ενημερώνεται ο πολίτης! Ωραία, νόμιμο είναι. Είναι όμως ηθικό;

Ταυτόχρονα οι τιμές των φαρμάκων είναι στα ύψη! Ούτε να αρρωστήσουν δεν μπορούν οι Έλληνες. Αν κάνουμε μία σύγκριση των τιμών των φαρμάκων από το 2019 έως το 2022 θα δούμε μεγάλες αυξήσεις: το Depon από 0,75 ευρώ πήγε στα 2 ευρώ! Το Depon Maximum από 1,63 στα 3 ευρώ! Το Panadon Extra από 2,25 στα 3,55 ευρώ. Το Panadon cold & flu από 4,01 στα 5,55 ευρώ! Η ασπιρίνη από 1,80 στα 4,34 ευρώ! Το Hexalen από 3,55 στα 9,12 ευρώ!

Και θέλω να μου πείτε τι συμβαίνει με τις «ξαφνικίτιδες». Στις περισσότερες χώρες ήδη διενεργείται έρευνα με κυβερνητική εντολή. Ψάξτε να δείτε τι συμβαίνει και ξαφνικά πεθαίνουν άνθρωποι. Γιατί έχουν αυξηθεί οι θάνατοι;

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες και λέμε: Η κατάσταση είναι επείγουσα και τα διλήμματα μεγάλα. Ή θα συμβιβαστούμε σε μία χώρα όπου οι ολιγάρχες ευημερούν, ενώ οι Έλληνες μετά βίας επιβιώνουν και πεινούν, ή θα συγκροτήσουμε μία ελληνική οικονομία όπου όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, οι πλουσιότεροι θα συνεισφέρουν περισσότερο, διότι βγάζουν περισσότερα, και όλοι θα παίζουν με τους ίδιους κανόνες.

Παρ’ όλα αυτά στη ΝΔ συνεχίζετε τα ψέμματα. Είπε ο πρωθυπουργός πως «ό,τι θα πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε». Δηλαδή θα κάνετε ό,τι ακριβώς δεν κάνατε στην πρώτη τετραετία. Ο πρωθυπουργός ζητά μία δεύτερη τετραετία για να δώσει αυξήσεις σε μισθούς, να δημιουργήσει καλύτερες δουλειές, να φέρει τα μάρμαρα του Παρθενώνα, να μεταφέρει τις φυλακές Κορυδαλλού. Γιατί στην πρώτη τετραετία δεν πρόλαβε να τα κάνει αυτά!

Ξέρετε ποια είναι η ποιοτική διαφορά μας από εσάς; Είναι ότι ενώ εσείς μιλάτε για αυτοδυναμία κυβερνητική, εμείς μιλάμε για αυτοδυναμία ελληνική!

Κύριοι, ζούμε στην εποχή της χειραγώγησης από τα ΜΜΕ. Είναι τόσο βρώμικα τα ΜΜΕ, ώστε υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση και να μην το πουν στις ειδήσεις! Έτσι κυβερνάτε, με fake news. Ζούμε σε έναν μεσαίωνα! Έχουμε την παιδεραστία! Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει 230 ονόματα των παιδοβιαστών. Η ΝΔ γνωρίζει τους ΝεοΔημοκράτες παιδεραστές. Αλλά δεν μιλά κανείς εδώ μέσα. Θα μπορούσαν να είναι τα δικά σας παιδιά. Κάποτε μιλούσατε και για χημικό ευνουχισμό τώρα σιωπάτε. Επικρατεί ομερτά. Το ίδιο και με το πλοίο που μετέφερε τα ναρκωτικά. Και εκεί ομερτά. Γιατί; Μην στενοχωρήσετε τους εφοπλιστές;

Αλήθεια, μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει πού βρίσκονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα;; Δεν γνωρίζετε; Ε, τότε θα ρωτήσω τον Ερντογάν γιατί μάλλον αυτός θα γνωρίζει καλύτερα.

Θα κλείσω με τα λόγια του Όσκαρ Ουάϊλντ προς το πολιτικό σύστημα: «Μόνον ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία. Το να συνιστάς στους φτωχούς να κάνουν οικονομία είναι και εξωφρενικό και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύεις κάποιον που πεινάει να τρώει λιγότερο»! Εσείς κάνατε τον Έλληνα φτωχό! Εμείς θα τον κάνουμε πλούσιο και αξιοπρεπή!

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδώνης: «Η Προσπάθεια Απαξίωσης του Κ. Ράμμου Θέτει Σοβαρότατο Θέμα Λειτουργίας των Θεσμών στη Χώρα»
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην τουριστική έκθεση «Vacantiebeurs» της Ουτρέχτης