Παϊδάκια αρνί του Παρνασσού – Θα τα απολαύσετε και θα τα λατρέψετε

Το γρήγορο φαγητό της γιορτής και της σχόλης…

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Πάντα το ψήσιμο στη φωτιά έχει τη δική του γοητεία αφού είναι παιχνιδιάρικο και συνήθως ανδρικό σπόρ…οπότε σε εμάς μένει ο χρόνος να διακοσμήσουμε το τραπέζι, να τηγανίσουμε χερίσιες πατατούλες που λατρεύουν όλοι και να φτιάξουμε μια πλούσια σαλάτα. Λίγο κρασί και καλή παρείστικη διάθεση, γέλια είναι αυτά τα ευχάριστα που μένουν.

Πάντως αν θέλετε να πάτε μια βόλτα μέχρι τον Παρνασσό η Αγόριανη είναι από τα ωραιότερα χωριά και κυρίως είναι η καρδιά του ψητού της Στερεάς Ελλάδας.

Η συνταγή δική σας.

 

Παϊδάκια αρνί του Παρνασσού

Από τη ταβέρνα “Ο Νίκος” Αγόριανη

Υλικά

1  κιλό παϊδάκια αρνίσια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυµό λεµονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 σφηνάκι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες,

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ.  ρίγανη,

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα παϊδάκια σε μπασίνα.

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.

Πασπαλίζουμε με το μίγμα τα παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε την μπασίνα με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Αν το αρνάκι είναι μικρό τα μαρινάρουμε για 2 ώρες και είναι έτοιμα.

Τα κρατάμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τη σχάρα με λεμόνι και αραδιάζουμε τα παϊδάκια.

Τα ψήνουμε πρώτα από τη μια πλευρά και με λαβίδα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Αφού ψηθούν τα αλατίζουμε με ανθό αλατιού και σερβίρουμε με λεμόνι.

Οι πατάτες τηγανιτές δένουν αρμονικά και μια πλούσια σαλάτα.