Αρχική Blog Σελίδα 16448

Η δημοσιογράφος του Έμβολος Σίσσυ Νίκα στην εκπομπή της Όλγας Λαφαζάνη μιλά για την ανεργία

Η δημοσιογράφος του Έμβολος Σίσσυ Νίκα μίλησε στην εκπομπή «πρωινούλι» της Όλγας Λαφαζάνη στην τηλεόραση «Ε» για την ανεργία των νέων.

Δείτε το βίντεο:

λαφαζ-σι

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Η Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο

Νίκο Αναστασόπουλο και την οικογένειά του για τον άδικο χαμό του αδερφού του Βαγγέλη.

 Ευχόμαστε ανάπαυση της ψυχής του και καλή δύναμη στους οικείους του.

Με κάθε σεβασμό το Δ.Σ. της Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Πλατύ, Άραχο και Κορυφή – Δείτε που και πότε

ΔΕΗ

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Προγραμματισμένες Διακοπές

dei 1dei 2

Προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους ανακοίνωσε η Ράνια Αντωνοπούλου

Δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την Διττή Εκπαίδευση που οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν αρχές Αυγούστου, θα αφορούν 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών και θα είναι εναρμονισμένα με το αντικείμενο των σπουδών τους. Οι νέοι θα καταρτισθούν επί 4 μήνες σε επιχειρήσεις και κατόπιν θα απασχοληθούν (με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με μισθολογικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ) για 8 μήνες στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Στη συνέχεια τα προγράμματα ανέπτυξε η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

 

Υπ. Οικονομικών – Ολιγοήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων

Ολιγοήμερη παράταση μέχρι και την προσεχή Δευτέρα (18 Ιουλίου) για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων και μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα (25 Ιουλίου) για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί».

Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:

1)            Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.

2)            Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

Φωτιά πριν λίγο κοντά σε οικία στο Λουτρό.

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στο Λουτρό σε ξερά χόρτα, κοντά σε οικία.

Χωρίς την άμεση ύπαρξη κινδύνου, αλλά με σκοπό την αποφυγή της επέκταση της πυρκαγιάς, επενέβη άμεσα οχημα της Π.Υ. Αλεξάνδρειας, πραγματοποιώντας άμεση πυρόσβεση.

fotia loutros2fotia loutros3

Λουτρός: Θρήνος από τον ξαφνικό χαμό του Βαγγέλη Αναστασόπουλου

Σοκ προκάλεσε στο Λουτρό ο αιφνίδιος θάνατος του Βαγγέλη Αναστασόπουλου, αδερφού του γνωστού πρώην τετματοφύλακα και νυν προπονητή του Ολυμπιακού Λουτρού, Νίκου Αναστασόπουλου.

ansto bag2Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Βαγγέλης δέχτηκε δάγκωμα από μέλισσα χθες το απόγευμα, την στιγμή που μετέφεραν με τον αδερφό του μελίσσια από Βεργίνα στην Αγκαθιά. Παρά την άμεση βοήθεια του αδερφού του Νίκου, οποίος τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

Ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος -στρατιωτικός στο επάγγελμα- ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στον Λουτρό.

 

24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (O.I.Y.E.), με απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας.

Όσο η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο Εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν.

Όσο οι καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία, κάνουν τους εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, τόσο οι εργαζόμενοι δεν θα σκύβουν το κεφάλι.

Καλούμε τα Σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην Απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές ότι, η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ούτε αναγκαία είναι ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται.

Αντίθετα καταστρέφει την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω απ’όλα τους εργαζόμενους είτε στέλνοντάς τους στην ανεργία είτε καταστρέφοντας κάθε δικαίωμα που τους έχει απομείνει.

Η φωτ. από την ιστοσελίδα της Ο.Ι.Υ.Ε

Cooking recipes – Smoked Chub mackerel.

In the summer chub mackerel is at his best, so according to the tradition it is said “… and the chub mackerel in August …”

sissy
posted by Sissy Nika – Journalist Taste and Culture
The truth is that in July it is also delicious. Besides, we are always looking and give you the best utilitarian seasonal recipes and “reveal” well sealed cooking secrets.
Kalymnos except of being the island of sponge divers, it is also the island with the finest seafood delicacies. The smoked chub mackerel is one of them … the famous Kalymnos Cooperative Enterprise, gave us the exact recipe and of course you can apply it to other fish such as cod, sardines, small anchovies … so you will have a fine delicacy to enjoy with your tsipouro made by you and thus much cheaper. Good appetite …

Smoked Chub mackerel

From the Social Cooperative Enterprise of Kalymnos “Panagia Ypapanti” – Kalymnos Seafood

Ingredients

Chub mackerel, as many fish as we want

Coarse sea salt

Sprigs of savory

Sprigs of thyme

κολιός-καπνιστόςHow to prepare

With a sharp knife clean the fish, wash them carefully and cut their head.

We then put the fish in a container or wicker basket, placing one fish next to the other to create a layer.

Cover with a lot of coarse salt and let it be “salted” for 12 hours at least putting some weight over the surface.

Shake the fish well to remove the salt and wash thoroughly with running water.

We hang the fish from the tail on a rope and leave it in a shady and airy place for 1 day.

We light a fire with olive wood or oak or orange wood and we maintain it low, adding sprigs of savory, thyme and orange peels.

We leave the fish over the smoke for 3-5 hours at least.

To serve, cut the fish into pieces, add olive oil and fresh lemon juice and garnish with lemon slices, finely chopped onion and parsley.

Small secrets

The wicker basket is preferable because it allows for the excess liquids to be removed. Under the basket put a basin. So they did, even from the Byzantine years.

Συνταγή – Κολιός Καπνιστός

Το καλοκαίρι ο κολιός είναι στα καλύτερά του, γιαυτό η παράδοση θέλει να λέγεται “… και ο κολιός τον Αύγουστο..”

sissy
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού
Η αλήθεια είναι ότι και τον Ιούλιο είναι απίθανος. Αλλωστε εμείς πάντα ψάχνουμε και σας δίνουμε τις καλύτερες χρηστικές εποχικές συνταγές και σας “αποκαλύπτουμε” μαγειρικά μυστικά επτασφράγιστα.
Η Κάλυμνος εκτός από νησί των σφουγγαράδων είναι και το νησί με τις ωραιότερες ψαρολιχουδιές. Ο καπνιστός κολιός είναι κάποια από αυτές … η φημισμένη Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλύμνου, μας έδωσε την ακριβή συνταγή και βέβαια εσείς μπορείτε να την εφαρμόσετε και για άλλα ψάρια όπως βακαλάο, σαρδέλες, γαβράκια … έτσι θα εξασφαλίσετε για το τσιπουράκι σας εκλεκτό μεζέ φτιαγμένο από εσάς άρα και πολύ φθηνότερο. Καλοφάγωτο…

Κολιός Καπνιστός

Από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή», Kalymnos Seafood

Υλικά

Κολιός, όσα ψάρια θέλουμε

χοντρό θαλασσινό αλάτι

κλωναράκια θρούμπη

κλωναράκια θυμάρι

κολιός-καπνιστόςΤρόπος παρασκευής

Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τους κολιούς, τους πλένουμε προσεκτικά και κόβουμε το κεφάλι τους.

Τους βάζουμε σε δοχείο ή ψάθινο καλάθι, στρώνοντας το ένα ψάρι δίπλα στο άλλο μέχρι να δημιουργήσουμε μία στρώση.

Καλύπτουμε με αρκετό χοντρό αλάτι και αφήνουμε να “παστωθούν” για 12 ώρες τουλάχιστον βάζοντας κάποιο βάρος πάνω από την επιφάνειά τους.

Τινάζουμε καλά τους κολιούς για να φύγει το αλάτι και τους πλένουμε πολύ καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Τους κρεμάμε από την ουρά σε σχοινί και αφήνουμε σε σκιερό και ευάερο μέρος για 1 ημέρα.

Ανάβουμε φωτιά με ξύλο ελιάς ή βελανιδιάς ή πορτοκαλιάς και τη διατηρούμε σιγανή, προσθέτοντας κλωνάρια θρούμπης, θυμαριού και φλούδες πορτοκαλιού.

Αφήνουμε τα ψάρια πάνω από τον καπνό για 3-5 ώρες τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα, κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια, προσθέτουμε ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Το ψάθινο καλάθι είναι προτιμότερο γιατί φεύγουν τα υγρά. Κάτω από το καλάθι βάζουμε μια λεκάνη.

 ΄Ετσι το έκαναν από τους βυζαντινούς ακόμα χρόνους.