Αυστρία: Ο νικητής των εκλογών Σεμπάστιαν Κουρτς δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την καγκελαρία, δεν αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, νικητής  των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν εχθές Κυριακή στην Αυστρία, δήλωσε ότι θέλει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την καγκελαρία. “Αποδέχομαι αυτήν την ευθύνη με πολλή ταπεινότητα” είπε, μιλώντας στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.

Η γενική γραμματέας του κόμματος, Ελιζαμπέτ Κέστινγκερ, διευκρίνισε ότι “θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού για την επόμενη πενταετία με το κόμμα που θα μας επιτρέψει να επιφέρουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη χώρα”.

Όπως και ο Κουρτς, έτσι και οι ηγέτες των άλλων κομμάτων απέφυγαν να μιλήσουν για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τους που μπορεί να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες. “Είναι πάρα πολύ νωρίς”, είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων Χανς-Κρίστιαν Στράχε.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από την Πέμπτη, αφού καταμετρηθούν οι επιστολές ψήφοι και ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Ουρσουζίδης : Απελευθέρωση Βέροιας, Νάουσας , Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΑντιπερισπασμοί! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος