Ομορφιά Καθαρισμός προσώπου …. τώρα

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για καθαρισμό προσώπου, ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματός μας που έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού.

Κατά μέσο όρο βαθύ καθαρισμό προσώπου πρέπει να κάνουμε κάθε τρεις με τέσσερις μήνες για τα λιπαρά και τα μεικτά δέρματα και κάθε έξι με οκτώ μήνες για τα πιο ξηρά

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν τη διαδικασία του καθαρισμού;

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε  αισθητικό που θα έχει εμπειρία  ώστε να γίνει ο καθαρισμός προσώπου σωστά και να είναι ασφαλής.

Τα εργαλεία πρέπει να είναι σωστά αποστειρωμένα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται να είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα. Το σημαντικότερο όλων είναι η αισθητικός να μπορεί να μας προτείνει την  περιποίηση που χρειάζεται το πρόσωπό μας ανάλογα με την εποχή και τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας μας.

Εάν έχετε οποιαδήποτε αλλεργία θα πρέπει να ενημερώσετε την αισθητικό σας.

Ποια είναι όμως τα στάδια του καθαρισμού;

Kατά το πρώτο στάδιο είναι απαραίτητη η χρήση γαλακτώματος και της λοσιόν για την απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ. Ακολουθεί το μηχανικό peeling προσώπου για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Με τη βοήθεια της χρήσης ατμού υποβοηθείται η διάνοιξη των πόρων του δέρματος. Ακολουθεί η διάνοιξη των πόρων με δακτυλοπιέσεις από την αισθητικό  προσεκτικά με στόχο την εξαγωγή σμήγματος.

Αμέσως μετά με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων, εξασφαλίζεται η αντισηψία του δέρματος. Στη συνέχεια η αισθητικός εφαρμόζει μία μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Τέλος, σε όλο το πρόσωπο και το ντεκολτέ η αισθητικός απλώνει μια προσεκτικά επιλεγμένη ενυδατική κρέμα κατά προτίμηση υποαλλεργική.

Από την Φωτεινή Odatalla, Oda’s Aesthetics, Aγ. Ιωάννου 24Β, Αγία Παρασκευή, Aθήνα 211 214 89 50

Προηγούμενο άρθροΝέα ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Τ/Σ ΑΝΤ1 και την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» με το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη